Microsoft nærmer sig markedsværdi på 2000 milliarder dollar

Præsentationen af en opdatering af søgemaskinen Bing, som nu understøttes af kunstig intelligens, har givet Microsofts markedsværdi et nøk op.
Produktmanager Sarah Mody giver en demonstration af, hvordan den nye AI-understøttede søgemaskine Bing fungerer i Bing Experience Lounge i Washington 7. februar. | Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
Produktmanager Sarah Mody giver en demonstration af, hvordan den nye AI-understøttede søgemaskine Bing fungerer i Bing Experience Lounge i Washington 7. februar. | Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
MarketWire og MediaWatch

Den amerikanske softwaregigant Microsoft steg igen tirsdag med 4,2 pct., da selskabet præsenterede sin opdaterede søgemaskine Bing, der nu støttes af kunstig intelligens udviklet af OpenAI, som også står bag chatrobotten Chat GPT.

Men faktisk var aktien i vejret med 4,7 pct. i løbet af handelen tirsdag, og på det tidspunkt var markedsværdien af aktien for en kort stund igen over 2 billioner dollar - eller 2000 mia. dollar. for første gang siden august sidste år.

Microsofts aktie er nu steget med 11,6 pct. siden nytår, men den er også gået op med 25 pct. siden den seneste bund i starten af november sidste år.

Ligesom de øvrige teknologiaktier er Microsoft gået op på baggrund af en forventning om, at den amerikanske centralbank senere i år vil pivotere og gå fra renteløft til rentenedsættelser.

Microsofts markedsværdi er nu på 1992 mia. dollar, så måske er der lagt op til et nyt forsøg på at krydse grænsen igen onsdag. Indtil da er Apple stadig alene om at have en markedsværdi over 2000 mia. dollar.

Mens Microsoft har opdateret Bing efter en milliardinvestering i selskabet bag ChatGPT, har Google lanceret sin egen chatbot med navnet Bard, oplyste selskabet mandag. Dermed er der for alvor skudt gang i et opgør om kunstig intelligens mellem de to techselskaber.

Google lancerer chatrobotten Bard

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også