North Media ramte nedre ende af egen prognose i 2022

Omsætningen i FK Distribution er faldet med seks pct., hvilket tilskrives høje papirpriser og stigende inflation.
Foto: PR/North Media
Foto: PR/North Media
Marketwire

North Medias foreløbige regnskabstal for 2022 viser resultater i den nedre ende af den seneste nedjusterede resultatprognose fra den 2. november.

Omsætningen landede på 995 mio. kr. sidste år mod ventet 995-1010 mio. kr. Driftsresultatet blev 192 mio. kr. mod ventet 190-200 mio. kr.

North Media, der driver portaler og budvirksomhed, måtte se omsætningen i sin budforretning, FK Distribution, falde med seks pct., da høje papirpriser og stigende inflation fik kunder i detailhandelen til at vælge mindre formater og færre tilbudsaviser til udbringning.

Inden for Digital Service havde Boligportalen og jobportalen Ofir tocifret vækst, og det samlede forretningsområde øgede omsætningen med 10 pct. og nåede en overskudsgrad på 7,9 pct.

Det elektroniske nøglesystem Bekey lykkedes ifølge North Media ikke med at opbygge nye kundegrupper. En ny ledelse af Bekey skal nu forsøge at skabe fundamentet for skalerbarhed og vækst.

North Media venter i 2023 en omsætning på 920-975 mio. kr. samt et driftsresultat, EBIT, før særlige poster på 125-160 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også