MediaWatch

Pinterest belønnes for flotte brugertal i blandet regnskab

Med en antal månedlige aktive brugere på 433 mio., oversteg Pinterest forventningerne i andet kvartal.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Ritzau Scanpix

Det sociale medie Pinterest leverede blandede takter i andet kvartal, hvor omsætningen var stort set som ventet, mens driften skuffede i forhold til konsensus.

Til gengæld var antallet af aktive månedlige brugere en positiv overraskelse, og det var med til at sende aktien op med 22,5 pct. i det amerikanske eftermarked mandag.

Pinterest omsatte i andet kvartal for 666 mio. dollar mod ventet 665,5 mio. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) blev 92 mio. dollar mod ventet 128,2 mio. dollar.

Til gengæld kunne Pinterest glæde sig over, at det månedlige antal aktive brugere var på 433 mio., mens analytikerne havde satset på 429,1 mio. brugere.

Efter regnskabet har Elliott Investment Management udsendt en meddelelse, hvor strategien roses.

Investeringsselskabet har på den baggrund købt op i Pinterest, og er dermed blevet hovedaktionær.

”Pinterest er en højst interessant strategisk forretning med betydeligt potentiale for vækst, og vores overbevisning om værdiskabelsesmuligheden i Pinterest har i dag ført os til at blive selskabets største investor” skriver Elliott Investment Management ifølge Bloomberg News.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs