MediaWatch

Eftersøgningshold finder tøj fra forsvundet journalist i Amazonas

Der er fundet tøj tilhørende britisk journalist og brasiliansk makker, som frygtes at være døde i Amazonas.

Foto: Bruno Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

I søgningen efter en britisk journalist og hans brasilianske researchmakker i Amazonas-regnskoven i Brasilien har et eftersøgningshold fundet ejendele tilhørende det forsvundne makkerpar.

Det oplyser brasiliansk politi søndag lokal tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Journalist Dom Phillips og ekspert i indfødte Bruno Pereira har været forsvundet siden 5. juni, hvor de ikke som aftalt vendte tilbage fra deres researchtur.

Ifølge en erklæring fra brasiliansk politi søndag er der fundet tøj tilhørende Pereira samt en rygsæk med tøj tilhørende Phillips. Også begge mænds støvler er blevet fundet

Meldingen kommer, to dage efter at politiet fredag oplyste, at der var fundet, hvad der tilsyneladende er menneskelige rester.

Det ”organiske materiale” er sendt til politiets retsmedicinske afdeling, hvor det skal analyseres.

Samme afdeling får også tilsendt rester af blod, som blev fundet på en mistænkt persons båd. Blodresterne skal sammenlignes med dna-materiale fra Dom Phillips og Bruno Pereira.

Dom Phillips havde begivet sig ind i regnskoven for at researche til en ny bog. Med sig havde han Bruno Pereira, der er ekspert i indfødte befolkningsgrupper i Amazonas.

Pereira har beskæftiget sig indgående med beskyttelse af indfødtes områder, og det er velkendt, at han har været under pres og modtaget trusler fra lokale skovhuggere og minearbejdere, som forsøger at overtage de indfødtes land.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den mistænkte i sagen er en lokal fisker. Det var hans båd, som blodsporene blev fundet på. Han er blevet varetægtsfængslet, mens politiet efterforsker sagen. Han er i øjeblikket sigtet for at være i besiddelse af ulovlig ammunition til et skydevåben.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs