MediaWatch

Tv-branchen ser skeptisk til ny linje for DR Drama

Producenter, instruktører og dramatikere er ikke overbeviste om, at den nye strategi for DR Drama vil kunne løfte Danmarks Radio tilbage til en position som fyrtårn for dansk drama.

Foto: Producentforeningen

Konkurrencen om seerne og de store dramafortællinger er blevet en helt anden siden DR’s storhedstid i 00’erne inden for drama, og derfor tvivler en række aktører fra tv-branchen på, at den nye strategi for DR Drama vil kunne løfte public service-stationen tilbage på tronen. Det skriver Politiken.

En del af den nye strategi indebærer, at DR årligt vil lave to tv-serier, en familieserie i påsken samt en julekalender hvert andet år, som MediaWatch tidligere har beskrevet.

Men når der bliver lavet dobbelt så mange tv-serier hos TV 2 samt hundredvis af serier på tværs af bl.a. Viaplay, Netflix og HBO, så tvivler blandt andre Jørgen Ramskov, direktør i Producentforeningen, på, at DR kan markere sig tilstrækkeligt - også i lyset af, at der ikke bliver skruet op for dramabudgettet som hos pendanterne i NRK og SVT.

”Kan DR klare sig i det marked? Det skal godt nok sige smask, hver gang DR laver noget, hvis de skal skabe synlighed med 21 timers drama om året,” siger Jørgen Ramskov til Politiken.

Til MediaWatch i sidste uge fortalte fiktions- og udviklingschef Henriette Marienlund, at fiktionen vil med den nye strategi fremover vil stå på flere ben: Færre, men større dramasatsninger, der skal samle danskerne, en såkaldt off-beat fiktion målrettet en yngre profil, som dog er ældre end målgruppen som Unge-afdelingen henvender sig til, og dedikeret familiefiktion med julekalendere og nyskabelsen påskefiktion

DR retter fiktionsstrategien til og vil bruge flere kroner per minut

DR sendte 1,2 timers nyproduceret dansk drama på tv i 2021

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

EU-pulje for nyhedsmedier åbner

Europa-Kommissionens organisation Creative Europe har lanceret en pulje for journalistiske partnerskaber på tværs af landegrænser, som skal understøtte bæredygtige forretningsmodeller for nyhedsmedier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs