MediaWatch

Danske Forlag og forfattere lancerer retningslinjer omkring metoo

Retningslinjer omkring uønsket seksuel opmærksomhed skal bidrage til, at alle i bogbranchen skal kunne arbejde uden at blive udsat for krænkelser. Samtidig nedsættes nyt tværgående udvalg på området.

Nye retningslinjer skal give øget fokus på seksuelle krænkelser i bogbranchen. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Dansk Forfatterforening, Danske Skønlitterære Forfattere og Danske Forlag er blevet enige om at have fokus på seksuel opmærksomhed - både fysisk og verbal - og har i den forbindelse lanceret et sæt nye retningslinjer. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Vi ønsker med nedenstående retningslinjer at bidrage til, at forfattere, illustratorer, oversættere, korrekturlæsere, eksterne redaktører og grafikere, som ikke er ansat på forlagene, i samarbejdet mellem forfatterstand og forlag skal kunne arbejde uden at blive udsat for krænkelser af seksuel karakter,” lyder det.

Nyt udvalg

Samtidig forpligter parterne sig på, at de problemer, der måtte opstå af den art, vil blive behandlet med ”værdighed, respekt og alvor”.

I den forbindelse nedsættes der et nyt udvalg bestående af en person fra hver af de tre foreninger. Udvalget skal mødes en gang årligt. Formålet med møderne er, at de to forfatterforeninger kan dele viden - i anonymiseret form - om de sager, der måtte have været på området, og som Danske Forlag så kan arbejde videre med sammen med foreningens medlemmer.

De nye retningslinjer indeholder bl.a. punkter om, hvornår man kan sige fra, hvor man kan henvende sig, hvem der kan sige fra, og hvordan man skal forholde sig, hvis nogen henvender sig til en omkring krænkende adfærd.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs