MediaWatch

Venstre-ordfører kritiserer Ekstra Bladet for Hjort-interview

Ifølge Venstre-politiker går Ekstra Bladet over stregen i interview af tidligere minister Claus Hjort Frederiksen. Avisen afviser kritikken.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen, mener, at Ekstra Bladet er gået over stregen i et interview med tidligere minister Claus Hjort Frederiksen i den verserende FE-sag, skriver Berlingske.

Ekstra Bladet opsøgte Claus Hjort Frederiksen i sit hjem og har efterfølgende offentliggjort en lydfil, hvor den tidligere minister blandt andet siger til journalisten: "Gider du ikke holde din kæft? Jeg gider ikke høre mere på dig."

Ifølge Jan E. Jørgensen er det "grænseoverskridende", at Ekstra Bladet besøger den tidligere minister på sin bopæl på den måde.

"Jeg synes ikke, det er i orden. For det første synes jeg ikke, det er i orden, at de opsøger ham på hjemmeadressen. For det andet synes jeg, det bliver ekstra slemt, når de udmærket godt ved, at Claus er i en meget trist situation for tiden, fordi hans kone er voldsomt syg," siger ordføreren til Berlingske.

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup, afviser kritikken.

"Vi har forsøgt i dagevis af få fat på ham ved at ringe til ham, og vi har prøvet at få fat på ham på Christiansborg. Det er ikke lykkedes, og så tager vi så hjem og banker på. Han er ikke hjemme, men han kommer kørende i sin bil, og så stiller vi ham nogle spørgsmål – og det er nok vigtigt at understrege i den her sammenhæng – på offentlig vej," siger han til Berlingske.

Kommunalt ansat dømt i Højesteret for læk til journalist

Støjberg bliver klummeskribent for Ekstra Bladet 

Mere fra MediaWatch

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs