MediaWatch

Venstre-ordfører kritiserer Ekstra Bladet for Hjort-interview

Ifølge Venstre-politiker går Ekstra Bladet over stregen i interview af tidligere minister Claus Hjort Frederiksen. Avisen afviser kritikken.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen, mener, at Ekstra Bladet er gået over stregen i et interview med tidligere minister Claus Hjort Frederiksen i den verserende FE-sag, skriver Berlingske.

Ekstra Bladet opsøgte Claus Hjort Frederiksen i sit hjem og har efterfølgende offentliggjort en lydfil, hvor den tidligere minister blandt andet siger til journalisten: "Gider du ikke holde din kæft? Jeg gider ikke høre mere på dig."

Ifølge Jan E. Jørgensen er det "grænseoverskridende", at Ekstra Bladet besøger den tidligere minister på sin bopæl på den måde.

"Jeg synes ikke, det er i orden. For det første synes jeg ikke, det er i orden, at de opsøger ham på hjemmeadressen. For det andet synes jeg, det bliver ekstra slemt, når de udmærket godt ved, at Claus er i en meget trist situation for tiden, fordi hans kone er voldsomt syg," siger ordføreren til Berlingske.

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup, afviser kritikken.

"Vi har forsøgt i dagevis af få fat på ham ved at ringe til ham, og vi har prøvet at få fat på ham på Christiansborg. Det er ikke lykkedes, og så tager vi så hjem og banker på. Han er ikke hjemme, men han kommer kørende i sin bil, og så stiller vi ham nogle spørgsmål – og det er nok vigtigt at understrege i den her sammenhæng – på offentlig vej," siger han til Berlingske.

Kommunalt ansat dømt i Højesteret for læk til journalist

Støjberg bliver klummeskribent for Ekstra Bladet 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs