MediaWatch

Kulturminister aflyser OL-deltagelse på grund af graviditet

Kulturministeren Joy Mogensen venter barn og aflyser derfor en planlagt rejse til OL i Tokyo, men derudover er der ikke ændringer i den politiske køreplan, der bl.a. inkluderer forhandlinger om et nyt medieforlig.

Foto: Mads Frost/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen er gravid og har termin ved årsskiftet. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at graviditeten betyder, at ministeren ikke kommer til at overvære sommerens OL i Tokyo.

"Jeg er selvfølgelig lykkelig for at være gravid. Det er et ønske, jeg har haft længe. Jeg er ked af, at det betyder, at jeg ikke kan overvære de danske atleters præstationer til OL i Tokyo," lyder det i meddelelsen.

Ifølge ministeren vil hun passe sit arbejde som kulturminister frem til det tidspunkt, hun går på barsel. Til den tid vil en afløser blive udpeget af statsminister Mette Frederiksen (S).

"Regeringen er et hold, og min graviditet vil selvfølgelig ikke have indflydelse på regeringens prioriteter på kultur- og kirkeområdet," udtaler hun.

Joy Mogensen forventes at fremlægge regeringens medieudspil efter sommerferien og sagde for nylig til MediaWatch, at hun ventede, at en ny medieaftale var på plads inden 2022.

Ministeren var også gravid, da hun tiltrådte som kulturminister i 2019. Dengang gik hun på barsel 4. oktober, men mistede efterfølgende barnet.

Under hendes første barsel var det minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S), der blev indsat som fungerende kulturminister.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs