MediaWatch

Historiker vinder Montanas Litteraturpris

Pernille Ipsen modtager Montanas Litteraturpris og en medfølgende check på 100.000 kr. for historisk og selvbiografisk bog.

Pernille Ipsen, historiker og forfatter, vinder Montanas Litteraturpris 2020. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Montanas Litteraturpris 2020 går til forfatter og historiker Pernille Ipsen for bogen "Et åbent øjeblik - da mine mødre gjorde noget nyt", som ud over æren modtager 100.000 kr., skriver Kulturmonitor.

Bogen skildrer forfatterens "egen familiehistorie – om rødstrømpernes kvindekamp i 1970'erne, som samlede syv kvinder fra hver sit hjørne af det danske samfund", fremgår det af Det Kgl. Biblioteks hjemmeside.

"Det enestående består ikke mindst i Pernille Ipsens evne og vilje til at samle og sammenflette et kolossalt materiale af båndede vidnesbyrd til en tankevækkende, nuanceret og vidunderligt upolemisk skildring dels af en utopisk tænkende tid i Danmarkshistorien, dels af syv af de kvinder, der prægede den," skriver Montanaprisens bedømmelseskomite i sin motivation ifølge Kulturmonitor.

Montanas Litteraturpris er blevet uddelt siden 2006 og uddeles i samarbejde mellem Det Kgl. Bibliotek, Montana og Information.

Mere fra MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs