MediaWatch

Berlingske-journalister vinder Kristian Dahls Mindelegat

Artikelserie om boligspekulanter sikrer pris til to Berlingske-journalister.

Foto: PR/Berlingske Media/Mathias Svold

Julie Schneider og Ida Nygaard Espersen, journalister hos Berlingske, vinder Kristian Dahls Mindelegat 2020 for artikelserien "Netværket", skriver Journalisten.

Det er Kreds 1 under Dansk Journalistforbund, der uddeler prisen, og den går til en yngre journalist, "som med lødig journalistik har skabt øget interesse for og debat om sit stofområde". Det har Julie Schneider og Ida Nyegaard Espersen gjort med deres artikelserie, som har sat fokus på boligspekulanter, lyder begrundelsen fra komiteen bag prisen.

"Det er sindssygt godt arbejde fra Ida Nyegaard Espersen og Julie Schneider. Det er hele komiteen enige om. At tage en undren over en enkeltsag og derfra metodisk udrede og kortlægge et netværk af ejendomsspekulanters selskaber, boliger og forhold til hinanden. Samtidig at give os ikke bare et par, men dusinvis af menneskeskæbner ramt af spekulanterne. Og så formidle det hele i et sprog og med en visuel side, der gør svært stof nærværende, letforståeligt og spændende. Det er forbilledligt," siger Pernille Alsinger, formand for prisudvalget, til Kreds 1's hjemmeside.

Med prisen følger et legat på 15.000 kr.

I alt fem journalistiske projekter var nominerede til Kristian Dahls Mindelegat.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs