MediaWatch

Disney sælger sin andel af Europas største børnekanal

Disney har hidtil ejet halvdelen af børnekanal med base i Tyskland, men sælger nu sin halvdel til medejer. Kræfterne skal fokuseres på streamingtjenesten Disney+.

Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix

Disney vil sælge sin ejerandel på 50 pct. af Super RTL, en tysksproget kanal henvendt til børn, for et ukendt beløb til medejeren, RTL Deutschland, skriver Hollywood Reporter.

Super RTL gik i luften som et joint venture mellem Disneys datterselsksab BVI Television Investment og mediekoncernen RTL i 1999. De to parter har hidtil ejet kanalen ligeligt, men RTL køber altså nu Disneys halvdel og sætter sig dermed på det fulde ejerskab.

Salget er endnu ikke godkendt af myndighederne i Tyskland og Østrig, men får den grønt lys, vil det være en af de største handler på det tyske tv-marked i 20 år ifølge Hollywood Reporter.

Disney sælger sin andel for at koncentrere sig om streamingplatformen Disney+, som blev udrullet på det tyske marked sidste år. Streamingtjenesten, der er lanceret i en lang række lande herunder Danmark, har rundet 94,9 mio. abonnenter, oplyste Disney i februar.

Mere fra MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs