MediaWatch

Tyrkiet vil ind i saudisk konsulat i sag om savnet journalist

Saudi-Arabien bør samarbejde med tyrkiske efterforskere i sag om journalists forsvinden, mener Tyrkiet.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jacquelyn Martin

Tyrkiet vil have Saudi-Arabien til at samarbejde i efterforskningen af forsvunden saudiarabisk journalist.

Det oplyser udenrigsminister Mevlüt Çavusoglu. Ifølge ham bør tyrkiske embedsmænd få adgang til Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske storby Istanbul, skriver Reuters.

Det var her, at journalist Jamal Khashoggi tidligere på måneden gik ind. Siden er han ikke blevet set.

Tyrkiske embedsfolk påstår, at han er blevet slået ihjel på konsulatet. De beskyldninger benægter Saudi-Arabien, der kalder dem "grundløse".

Çavusoglu taler lørdag med pressen under et besøg i London, kort efter at en delegation fra Saudi-Arabien er ankommet til Tyrkiet.

Efterforskere fra de to lande skal i fællesskab undersøge, hvad der ligger bag journalistens forsvinden. Men ministeren langer ud efter Saudi-Arabien og landets manglende samarbejde.

"Vi har stadig ikke set noget samarbejde i forhold til at sikre en god efterforskning og at få alt frem i lyset," siger Mevlüt Çavusoglu til AFP.

Tidligere lørdag kom det frem, at den savnede journalist angiveligt satte sit Apple Watch til at optage, før han gik ind på konsulatet.

Lydoptagelsen skal være uploadet til Khashoggis iCloud på internettet, skriver den tyrkiske avis Sabah ifølge CNN.

På lydoptagelsen kan man angiveligt høre, at journalisten bliver dræbt. Ifølge avisen blev "forhøret, mishandlingen og drabet" på Khashoggi optaget og sendt både til hans telefon og til hans iCloud.

/ritzau

Avis: Tyrkiet har lyd- og videooptagelser af journalistdrab 

Trump har talt med saudiske topfolk om savnet journalist 

Nye optagelser øger mystikken om saudisk journalists forsvinden 

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs