MediaWatch

Journalisthøjskolen nedlægger hver fjerde plads på fotouddannelsen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole tager nu konsekvensen af høj arbejdsløshed blandt nyuddannede fotojournalister. Fire ud af 16 pladser på fotojournalistuddannelsen bliver nedlagt.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Fra efteråret bliver antallet af fotojournalistpladser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole reduceret med en fjerdedel, helt præcist fra 16 til 12. Det skriver Journalisten.

Barberingen af pladsudbuddet sker som en konsekvens af, at mellem 25 og 35 pct. af nyuddannede fotojournalister er uden job halvandet år efter, de har afsluttet deres uddannelse. Det fortæller Jens Otto Kjær Hansen, rektor på DMJX.

"Den sørgelige baggrund er, at beskæftigelsen for nyuddannede fotojournalister er meget dårlig. Uddannelser med så høj dimittendledighed får ikke lov til at bestå i den form, de har. For at redde uddannelsen vil vi lave en beskæring af optaget på uddannelsen, der svarer nogenlunde til dimittendledigheden, så vi forhåbentlig kan få en bedre balance," siger han til fagbladet.

Han lover samtidig, at uddannelsesgrenen ikke vil blive beskåret økonomisk med tilsvarende 25 pct., selvom optaget bliver reduceret.

Udviklingen er blandt andet udløst af, at nedskæringerne på landets aviser også er gået hårdt ud over fotoafdelingerne. Bland andet er fotoredaktionen på BT og Ekstra Bladet blevet lukket helt ned, og i sensommeren tog Jysk Fynske Medier afsked med syv fotografer.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs