MediaWatch

Studerende får tilladelse til praktik uden overenskomst

Praktiksøgende, der to gange er gået forgæves til panikdag, får mulighed for at søge en praktikplads uden overenskomst. "Undergravende", mener Dansk Journalistforbund.

/ritzau/Thomas Emil Sørensen
Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), der to panikdage i træk ikke har fået en praktikplads, må gerne lave en praktikaftale med en arbejdsgiver uden overenskomst. Sådan lyder det i en mail fra skolen til de studerende, skriver Journalisten.

De seneste års mangel på praktikpladser har gjort det nødvendigt at gå andre veje end de sædvanlige for at sikre praktikpladser til de studerende. Dansk Journalistforbund mener, at det er "undergravende" for aftalerne mellem arbejdsgivere og studerende, men Jens Otto Kjær Hansen, rektor på DMJX, mener, at bekymringen er ubegrundet.

"Det, at en lille håndfuld studerende måske bliver reddet på denne måde, tænker jeg nok, overenskomsten kan klare uden at undergrave noget. Det er en klassisk problemstilling mellem det principielle og det individuelt menneskelige. Alternativet er jo, at vi kaster de få studerende på bålet og ud af uddannelsen. Det er noget, vi må forsøge nu og måske igen til foråret," siger Jens Otto Kjær Hansen til Journalisten.

Til efteråret bliver en del af problemet efter alt at dømme løst. Her slår det nemlig igennem, at DMJX på forsøgsbasis skruer praktiktiden ned fra 18 til 12 måneder, og derfor vil der til efterårets praktiksøgning være over 100 færre praktiksøgende end normalt, skriver Journalisten.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere