MediaWatch

Mand dømt for at tilskynde til vold på Berlingskes Facebook-side

Det koster en mand en dom på 60 dages betinget fængsel at have tilskyndet til en forbrydelse mod den radikale politiker Zenia Stampe på Berlingskes Facebook-profil.

En 30-årig mand er blevet idømt en betinget fængelsstraf for offentligt at tilskynde til en forbrydelse via en kommentar på Berlingskes facebookside, skriver Berlingske.

Kommentaren blev skrevet under en Berlingske-artikel, som avisen havde delt på sin Facebook-profil i sensommeren 2016, og som omhandlede den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe.

"Der var et opslag om Zenia Stampe på Berlingskes Facebook-side, og i en kommentar til den tråd har han skrevet noget i retning af, at hun (Zenia Stampe, red.) skulle skydes. Jeg kan ikke huske den præcise formulering, men den var fulgt af en sur ikon-smiley og et symbol med en pistol, der var rettet mod smileyen," siger Pernille Moesborg, anklager hos Sydøstjyllands Politi, til Berlingske.

Kommentaren blev efterfølgende anmeldt af en borger til Sydøstjyllands Politi, og nu har Retten i Horsens altså afsagt dom. Den lyder på 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste for at tilskynde til en forbrydelse. Retten frikendte manden for at have fremsat en trussel, da det ikke lå i kommentaren, at han selv ville udøve vold mod politikeren.

Den 30-årige modtog dommen.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere