MediaWatch

Facebook for retten i Tyskland

Syrisk flygtning mødes med Facebook i retten i Tyskland. Sagens kerne er spredning af falske nyheder via det sociale medie.

Jeff Chiu/AP/Polfoto
Foto: Jeff Chiu/AP/Polfoto

6. februar mødes det sociale medie med en syrisk flygtning i retten i Bayern. Det skriver Politiken.

Sagens hovedperson er Anas Modamani. Han kom som flygtning til Tyskland i 2015. Kort efter hans ankomst besøgte Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, det asylcenter, som Anas Modamani boede på. Her tog han en selfie med forbundskansleren, og billedet blev siden delt vidt og bredt.

Anas Modamani er efterfølgende fejlagtigt blevet beskyldt for at være én af bagmændene bag terrorangrebet i Bruxelles i 2016 og for at have sat ild til en hjemløs i Berlin. Ingen af delene har hold i virkeligheden. Imidlertid er falske nyheder om sagerne og Anas Modamanis tilknytning til dem blevet spredt via Facebook.

"Anas Modamani slår igen for sine rettigheder, så ingen person længere kan bagvaske ham eller anklage ham for forbrydelser," siger han advokat Chan-jo Jun ifølge Politiken i en video.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere