MediaWatch

Blogplatform afskediger hver tredje ansatte

Platformen Medium sadler om og vil finde en ny forretningsmodel. 50 stillinger nedlægges i den manøvre.

Screenshot fra Medium.com
Foto: Screenshot fra Medium.com

Den amerikanske blogplatform Medium ændrer sin strategi og skiller sig i den forbindelse af med en stor del af medarbejderstaben. Det skriver platformens stifter og direktør, Evan Williams, i et blogindlæg.

Helt præcist nedlægger Medium 50 jobs. Medium fungerer som platform for massevis af mere eller mindre kendte bloggere og udgivere, og forretningsmodellen har hidtil baseret sig på annonceindtægter. Men det skal der laves om på.

"Vi tror på, at mennesker, som skriver og deler ideer, bør belønnes ud fra deres evne til at oplyse og informere, ikke bare deres evne til at tiltrække nogle få sekunders opmærksomhed," skriver Evan Williams i blogindlægget.

Præcist hvordan forretningsmodellen skal se ud fremover, er endnu ikke afklaret.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere