MediaWatch

JP sætter Ritzau Fokus-samarbejde på pause

Ritzau Fokus trækker en artikel bragt på jp.dk tilbage, og Jyllands-Posten tager en pause fra samarbejdet med Ritzau Fokus.

Foto: Kåre Viemose/Polfoto/Arkiv

Jyllands-Posten vælger at trække en artikel fra Ritzau Fokus tilbage og også på den baggrund at sætte samarbejdet med Ritzau Fokus på pause. Det skriver Jyllands-Posten.

Miseren bunder i en artikel fra Ritzau Fokus, som Jyllands-Posten bragte i sidste uge. Artiklen handler om en reklamefilm fra rejsesøgesitet Momondo, hvor en række deltagende får kortlagt deres DNA, og flere bliver overvældede over at finde ud af, at de har andre rødder, end de troede.

Det har imidlertid vist sig, at flere af de optrædende i reklamefilmen er skuespillere, som er instrueret til lejligheden. Det får Ritzau Fokus til at beklage artiklen og Jyllands-Posten til at holde pause fra samarbejdet med Ritzau Fokus.

"Denne artikel burde ikke være blevet publiceret hos os, og derfor ligger en del af fejlen naturligvis også hos Jyllands-Posten. Vores egne redaktionelle kvalitetsfiltre burde have fanget, at der var problemer. Det strammer vi op på. Samtidig har vi i lyset af dette tilfælde besluttet at sætte publicering af Ritzau Fokus-historier på pause, så vi kan få lejlighed til at diskutere deres generelle kvalitetsniveau til bunds," siger Pierre Collignon., Jyllands-Postens chefredaktør, til Jyllands-Posten.

Den tilbagetrukne artikel ligger på Jyllands-Postens hjemmeside, og her beklager Ritzau Fokus artiklen i en forklaring på tilbagetrækningen.

"Artiklen tager sit udgangspunkt i en kommerciel aktørs undersøgelse og vinkel, og dette er i sig selv i strid med det koncept og den kvalitetsjournalistik, Ritzau Fokus’ rejsetjeneste og øvrige produkter skal have.  Udgangspunktet for rejsetjenesten er netop det modsatte, at skabe en distance til de kommercielle aktører, så her fejler artiklen eklatant, og var normal procedure fulgt, var artiklen ikke blevet udgivet," står der bl.a. i begrundelsen for tilbagetrækningen, der kan læses i sin fulde form via linket her.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs