MediaWatch

Underskuddet vokser hos Avisen.dk

Et skuffende annoncesalg koster på bundlinjen for Avisen.dk, der kommer ud af 2015 med et nyt millionunderskud.

Avisen.dk Aps, der udgiver medierne Avisen.dk og Ugebrevet A4, fik i 2015 et underskud på 8,3 mio. kr. før skat. Minusset er 400.000 kr. større end i 2014, hvor underskuddet landede på 7,9 mio. kr., skriver Finans.dk.

Årsagen til det voksende underskud skal findes i et skuffende annoncesalg, lyder forklaringen i seneste årsregnskab.

"På trods af stigende trafik har annoncesalget ikke helt levet op til forventningerne," skriver ledelsen i regnskabet ifølge Finans.

Faldet i annonceindtægterne skyldes bl.a. generelt lavere priser, samt at mere af trafikken er rykket over på mobile platforme, hvor indtjeningen på annoncer er mindre.

Avisen.dk Aps er ejet ligeligt i fællesskab af LO’s selskab A-Pressen og  Freeway Holding, der bl.a. også ejer Dating.dk. De seneste års underskud i Avisen.dk er ifølge Finans udelukkende blevet dækket af A-Pressen. Det betyder, at fagbevægelsen har tabt 39 mio. kr. efter skat på at drive medieforretningen over de seneste syv år.

Avisen.dk har siden 18. marts været uden adm. direktør og chefredaktør, efter Rasmus Emborg forlod stillingen til fordel for et job som redaktionschef på Børsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs