MediaWatch

Tidligere Buzzfeed-chef satser på nyt nichemedie

Tidligere topchef i Buzzfeed og Daily Mail vil skabe et CNBC for de såkaldte "millennials". Ambitionen er at indgå distributionsaftaler med bl.a. Netflix og Comcast.

Richard Vogel/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Richard Vogel/AP/Polfoto/Arkiv

Jon Steinberg, tidligere topchef i Buzzfeed og Daily Mail, har stiftet et nyt medieselskab kaldet Cheddar, skriver Business Insider.

Ambitionen med Cheddar er at skabe et CNBC for de såkaldte "millennials", altså unge født ved årtusindskiftet. Cheddar vil bl.a. dagligt streame to timers live-tv, primært fra handelsgulvet i fondsbørsen i New York. Live-udsendelserne vil have fokus på forbrugeraktier såsom Google, Facebook og Chipotle, skriver Business Insider.

Jon Steinberg tror ikke på traditionelle videoannoncer og satser i stedet på, at Cheddar kan tjene sine penge ved at indgå distributionsaftaler med streamingtjenester såsom Netflix og Comcast. Ingen aftaler er dog indgået endnu.

"Vi satser stort på forbundne tv'er. Og jeg tror ikke, at Apple TV's marked er lige så stort som mobil- eller desktop-markedet. Men ingen laver lige nu programmer til folk, som har et fjernsyn hængende på væggen derhjemme eller på kontroret uden kabeltv, men i stedet med Rokus, Apple TV eller Chromecast tilsluttet. Jeg er af den overbevisning, at ingen af dem, der kommer ud af universitetet, får kabeltv," siger Jon Steinberg til Business Insider.

Cheddar har rejst 3 mio. dollar i startkapital. Blandt investorerne er Jeremy Liew, som var en af de første til at investere i Snapchat, WGI Group og Homebrew.

Forsiden lige nu

DR strammer praksis for godkendelse af bijobberi

I en orienteringsmail, som Jyllands-Posten har set, skriver DR's ledelse, at praksis for godkendelse af bijobberi strammes op. Men de interne regler på området er ikke ændret, siger nyhedsdirektør Sandy French til avisen.

Program om kriseramt fodboldklub vinder journalist-pris

Holdet bag et program, som følger fodboldklubben Randers F.C. på tæt hold, vinder prisen "Årets Sportsjournalist." En pris, hvor også en tv-dokumentar om ludomani i fodboldverdenen og en artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt var nomineret.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere