MediaWatch

Falske journalister spiller central rolle i FIFA-valgkamp

Kampen om at blive den næste præsident for det internationale fodboldforbund FIFA inkluderer bl.a. opdigtede journalister.

Foto: Patrick B. Kraemer/AP/Polfoto/Arkiv

Næste fredag er der valg til præsidentposten i det internationale fodboldforbund FIFA. Og i den proces spiller bl.a. opdigtede og falske journalister en rolle, skriver Ekstra Bladet.

Bl.a. har en række falske journalister på Twitter videreformidlet en artikel fra det schweiziske medie Weltwoche, der havde skrevet en kritisk artikel om australieren Sarah Burrow. Hun har ifølge Ekstra Bladet arbejdet for at forbedre forholdene for de arbejdere, der arbejder i Qatar, som i 2022 skal være vært for VM i fodbold.

Sarah Burrow har bl.a. opfordret kandidaterne til præsindentposten i FIFA, bl.a. favoritten til posten sheik Salman fra Bahrain, til at forholde sig til sagen.

I en modkampagne har sheik Salmans støtter prøvet at sværte Sarh Burrows ry og rygte til, og den dagsorden bed Weltwoche altså på og skrev en kritisk artikel om Sarah Burrow. Den artikel er ifølge Ekstra Bladet blevet flittigt delt af journalister, som ikke eksisterer.

En anden journalist, som ikke eksisterer, er Isabelle Vlady. Ekstra Bladet skriver, at profilen har over 15.000 følgere på Twitter og præsenterer sig som journalist på Newshour France. Det medie eksisterer imidlertid heller ikke, skriver Ekstra Bladet.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs