MediaWatch

Falske journalister spiller central rolle i FIFA-valgkamp

Kampen om at blive den næste præsident for det internationale fodboldforbund FIFA inkluderer bl.a. opdigtede journalister.

Patrick B. Kraemer/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Patrick B. Kraemer/AP/Polfoto/Arkiv

Næste fredag er der valg til præsidentposten i det internationale fodboldforbund FIFA. Og i den proces spiller bl.a. opdigtede og falske journalister en rolle, skriver Ekstra Bladet.

Bl.a. har en række falske journalister på Twitter videreformidlet en artikel fra det schweiziske medie Weltwoche, der havde skrevet en kritisk artikel om australieren Sarah Burrow. Hun har ifølge Ekstra Bladet arbejdet for at forbedre forholdene for de arbejdere, der arbejder i Qatar, som i 2022 skal være vært for VM i fodbold.

Sarah Burrow har bl.a. opfordret kandidaterne til præsindentposten i FIFA, bl.a. favoritten til posten sheik Salman fra Bahrain, til at forholde sig til sagen.

I en modkampagne har sheik Salmans støtter prøvet at sværte Sarh Burrows ry og rygte til, og den dagsorden bed Weltwoche altså på og skrev en kritisk artikel om Sarah Burrow. Den artikel er ifølge Ekstra Bladet blevet flittigt delt af journalister, som ikke eksisterer.

En anden journalist, som ikke eksisterer, er Isabelle Vlady. Ekstra Bladet skriver, at profilen har over 15.000 følgere på Twitter og præsenterer sig som journalist på Newshour France. Det medie eksisterer imidlertid heller ikke, skriver Ekstra Bladet.

Forsiden lige nu

Ekstra Bladet løfter sløret for Facebook-trafik

"Vi er dér, hvor vi som medier bør se os selv i øjnene og melde ud, hvor afhængige vi er af Facebook," siger digital direktør hos Ekstra Bladet, der nu fremlægger tal for trafikken via Facebook.

Finansdirektør stopper i Berlingske Media

Berlingske Medias finansdirektør stopper og erstattes af mediehusets økonomidirektør. Anders Krab-Johansen kalder udskiftningen på topposten en "ledelsesmæssig beslutning".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere