MediaWatch

Snowden-journalisters medie ramt af citatfusk

The Intercept, der er starter af journalister bag Edward Snowdens afsløringer, har erkendt, at en journalist i flere tilfælde hjar opdigtet citater.

Det amerikanske medie The Intercept er ramt af citatfusk, skriver mediets chefredaktør Betsy Reed.

En af mediets journalister, Juan Thompson, der har været ansat i lidt over et år, har opdigtet citater fra kilder og brugt falske emails til at dække over sine handlinger - blandt andet har han udgivet sig for at være Betsy Reed, skriver hun selv.

Juan Thompson er ikke længere ansat på The Intercept, der trækker én historie tilbage og retter yderligere fire historier.

The Intercept er stiftet af blandt andre Glenn Greenwald og Laura Poitras, der modtog en stor lækage fra den amerikanske efterretningsmedarbejder Edward Snowden, som førte til en række afsløringer af global overvågning fra amerikansk side.

 

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere