MediaWatch

Nordea revurderer Facebook-aktie

Facebook-aktien er tilbage i varmen hos Nordea. Det skyldes de seneste kvartalsregnskaber, siger chefaktierådgiver.

Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto/Arkiv

Det er nu tid for Facebook til at høste frugterne af det seneste års investeringer. Og med solide kvartalsregnskaber i ryggen og et stærkt udgangspunkt for at tiltrække annoncerer bør investorerne overveje at putte aktien tilbage i porteføljen.

Det vurderer chefaktierådgiver Michael Borre fra Nordea.

"Vi var lidt skeptiske i forhold til de store investeringer, som Mark Zuckerberg (grundlæggeren af Facebook, red.) meldte ud sidste år. Vi var bekymrede for, om det var muligt at se værdien af investeringerne hurtigt nok. Men der har Facebook de seneste kvartaler vist os, at det har de i høj grad været i stand til, og derfor er den kommet tilbage på favoritlisten," siger chefaktierådgiver Michael Borre fra Nordea.

For et år siden var tonen en anden hos Nordea, der med investorbriller loggede af Facebook-aktien. Det skete, efter at selskabet i regnskabet for tredje kvartal 2014 meddelte, at det i 2015 ville sende massive investeringer af sted for at udvikle teknologierne i de tilkøbte selskaber og i den allerede eksisterende platform.

Stærkt fundament

De investeringer har i de nyeste regnskaber dog vist sig givet godt ud, understreger Nordea, som også påpeger, at Facebook står stærkt, fordi selskabets nyudviklede teknologier og platforme er med til at lægge et stærkt fundament, hvor selskabet kan målrette annoncekampagner mod den enorme brugerskare.

Reklamer står i dag for 95 pct. af omsætningen i selskabet, heraf kommer tre fjerdedele fra den mobile platform.

Ifølge Michael Borre er risiciene ved Facebook-aktien blandt andet, hvis selskabet får brug for at smide flere penge efter enorme investeringer, og hvis der kommer ny teknologi, som kan konkurrere med de sociale medier.

Torsdag middag dansk tid stiger Facebook-aktien 0,8 pct. til 106,94 dollar i det amerikanske formarked.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs