MediaWatch

Svensk mediehus sender børsnyheder på Periscope

Brugerne kan nu stille spørgsmål direkte til Dagens Industris aktieanalytikere, efter mediehuset i dag har lanceret en daglig nyhedsudsendelse på Periscope.   

DR’s Johannes Langkilde gjorde live-nyhedsappen Periscope landskendt, da han under valgkampen interviewede daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) med udgangspunkt i seernes egne spørgsmål, der løbende tikkede ind på journalistens telefon under interviewet.

Nu har den den svenske erhvervsavis Dagens Industri taget mobilappen til sig og lancerer i dag en daglig livestreamet nyhedsudsendelse på tre minutter, hvor brugerne undervejs kan stille spørgsmål til bladets analytikere og kommentere på morgenens historier.

Det skriver Dagens Industri på sin egen hjemmeside. Udsendelsen har fået navnet "Börsen på 3 minuter".

"Periscope er en ny spændende platform, som passer perfekt til at komme ud med vores journalistik,” siger chefredaktør på Dagens industri, Peter Fellman, til mediets egen hjemmeside.

Periscope, som er udviklet af Twitter, har over to millioner registrerede brugerkonti. Dagens Industri bliver det første mediehus i Sverige, som sender daglige nyheder via appen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs