MediaWatch

Svensk mediehus sender børsnyheder på Periscope

Brugerne kan nu stille spørgsmål direkte til Dagens Industris aktieanalytikere, efter mediehuset i dag har lanceret en daglig nyhedsudsendelse på Periscope.   

DR’s Johannes Langkilde gjorde live-nyhedsappen Periscope landskendt, da han under valgkampen interviewede daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) med udgangspunkt i seernes egne spørgsmål, der løbende tikkede ind på journalistens telefon under interviewet.

Nu har den den svenske erhvervsavis Dagens Industri taget mobilappen til sig og lancerer i dag en daglig livestreamet nyhedsudsendelse på tre minutter, hvor brugerne undervejs kan stille spørgsmål til bladets analytikere og kommentere på morgenens historier.

Det skriver Dagens Industri på sin egen hjemmeside. Udsendelsen har fået navnet "Börsen på 3 minuter".

"Periscope er en ny spændende platform, som passer perfekt til at komme ud med vores journalistik,” siger chefredaktør på Dagens industri, Peter Fellman, til mediets egen hjemmeside.

Periscope, som er udviklet af Twitter, har over to millioner registrerede brugerkonti. Dagens Industri bliver det første mediehus i Sverige, som sender daglige nyheder via appen.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs