MediaWatch

100 mio. kr. dyr stjernejournalist skal løfte Yahoo

Tv-værten Katie Couric spiller en afgørende rolle i Yahoos nye strategi, som skal øge selskabets tilstedeværelse på de sociale medier.

Foto: Evan Agostini/AP/Polfoto/Arkiv

I et forsøg på at vende en negativ udvikling med faldende brugere og antal sidevisninger og øge sin tilstedeværelse på de sociale medier sætter Yahoo sin lid til den amerikanske stjernejournalist og tidligere tv-vært Katie Couric, skriver Wall Street Journal ifølge Finans

Katie Couric kom i sommer til Yahoo fra CBS News, hvor hun havde en årsløn på 15 mio. dollar eller godt 100 mio. danske kroner. Tidligere har hun også været vært hos NBC News og ABC News.

Med Katie Couric om bord vil Yahoo med topchef Marissa Mayer i spidsen væk fra den ensidige satsning på klik på internetsiden og i stedet øge tilstedeværelsen på de sociale medier. Det skal være med til at øge reklameindtægterne fra videoaktiviteter og fra sociale medier. Den nye strategi kalder Yahoo for NewFront.

En kilde oplyser til Wall Street Journal, at Katie Courics tiltræden har givet Yahoo 118 mio. visninger af hendes tv-programmer, og at udviklingen har været stigende igennem perioden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs