MediaWatch

Netflix og Facebook er ugens aktie-darlings

Facebook og Netflix skiller sig ud som digitale darlings på de amerikanske børser i en uge, hvor regnskaberne strømmer fra de største it-giganter.

Foto: Rui Viera/AP/Polfoto

Facebook og Netflix er digitale darlings på de amerikanske børser i denne uge, hvor regnskaberne for første kvartal strømmer fra de største it-giganter, skriver Børsen.

Finanshuset Cowen Group konstaterer, at Facebook nærmest er urørlig på posten som socialt medie. Ved sin entré på Nasdaq havde Facebook en usikker debut, men betragtes nu uden reel konkurrence eller udfordrere.

Facebooks omsætning er steget godt 50 pct. på et år, og estimaterne lyder på en pris over 628 kr. pr. aktie, som lige nu handles til ca 570 kr.

Seneste digitale aktie-darling er klart Netflix, hvis værdi steg i sidste uge, på trods af et regnskab uden indtjening. Vurderingen er, at Netflix kan udvide antallet af abonnenter globalt, hvis tjenesten holder kvaliteten.

Den gamle it-gigant Microsoft er en mere usikker aktie. Microsoft kommer med regnskab i denne uge og rygtes af og til i graven på grund af besvær med at tilpasse sig en mobil virkelighed.  Men det faktum, at Microsoft er bagud på produkterne er også et potentiale, som giver muligheder for at vokse fra nuværende niveau, lyder det fra aktiehandler Guy Adami, som udlægger markedet på CNBC.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs