MediaWatch

Landsretten hæver dagbøder mod journalist i MRSA-sag

Landsretten har skærpet dommen i en sag om offentliggørelse af personfølsomme oplysninger mod journalist Nils Mulvad.

Foto: Colourbox

Journalist Nils Mulvad blev i går idømt dagbøder på i alt 5.000 kr. i landsretten, skriver Journalisten.dk. Dommen var en skærpelse af byrettens afgørelse fra 2014 i samme sag.

Sagen strækker sig tilbage til 2010, hvor Nils Mulvad og journalistkollegaen Kjeld Hansen lagde data ud på Aabenhedstinget.dk, der viste, hvilke virksomheder der havde været inficeret med MRSA-bakterien.

På listen, der ellers ikke var offentligt tilgængelig, fremgik det bl.a, at "mand og hustru" på en konkret gård var smittede.

Efterfølgende blev "mand og hustru" rettet til "to personer" af Nils Mulvad for at anonymisere de pågældende og efter en henvendelse fra Sundhedsstyrelsen.

Den pågældende mand valgte imidlertid at gå videre med sagen og politianmeldte de to journalister for at have offentliggjort personfølsomme oplysninger. Det førte til en sigtelse mod de to.

Efter byrettens afgørelse valgte Nils Mulvad som den eneste at anke, men Landsretten fastholdt altså afgørelse og valgte yderligere at fordoble dagbøderne til 5.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs