MediaWatch

'Uber' afviser graver-planer mod kritiske journalister

Den amerikanske "taxa-app" Uber er landet i ny pressemodvind, efter Uber-direktør luftede planer om at ansætte researchere, som et forsvar mod kritiske journalister.

Den fremgangsrige amerikanske "taxa-app" 'Uber' landede forleden i ny pressemodvind, da en af selskabets chefer indikerede planer om at ansætte researchere og journalister, som forsvar mod kritisk omtale i mange medier.

Det skriver Buzzfeed ifølge NYTimes.

'Uber', der er et app-bindeled mellem privat bilist og en privat kunde, kritiseres løbende i amerikanske medier for sine barske forretningsmetoder.

I sidste uge fik Uber’s vicedirektør Emil Michael under en privat middag i  New York indikeret ønsker om at undersøge journalisters og deres familiers baggrund - og derved give journalister en smag på egen medicin.

Særligt en journalist, Sarah Lacy, skulle undersøges. Hun driver tech-sitet Pando, og har været en højtlydt kritiker af Uber og Uber’s direktør Travis Kalanick.

Kort efter BuzzFeeds omtale tog Emil Michael selv afstand fra kommentarerne, som faldt under en privat samtale og var drevet af frustration over pressens dækning, sagde han.

En talskvinde for Uber, Nairi Hourdajian, måtte efterfølgende præciserer:

“Vi har ikke og vil ikke undersøge journalister. Bemærkningerne har ingen basis i vores forretningsmetoder," sagde hun.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs