MediaWatch

Eniro giver Danske Invest elendigt svensk afkast

Ifølge det svenske erhvervssite di.se står Danske Invest bag den klart dårligste svenske aktiefond i år. Porteføljeforvalteren forklarer udviklingen med et fejlskud af et sats på søgevirksomheden Eniro.

Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv

Ifølge erhvervssitet di.se er årets dårligste svenske aktiefond Dansk Invest Sverige Fokus, der i år har givet hvad di.se betegner som et "usselt" afkast på minus 3,2 pct., mens Stockholmsbørsen inklusive geninvesterede udbytter er steget ni pct.

Danske Invest-fonden forvalter en formue på 1,8 mia. svenske kr., eller 1,5 mia. danske kr., og er den største ejer i den kriseramte IT-virksomhed Eniro, der i år har tabt 83 pct. af sin værdi. Den største enkeltaktie i fonden er, ifølge di.se., betalingsformidlingsselskabet Seamless Distribution, der i år er faldet med 57 pct., mens Sensys Traffic, der udvikler systemer til trafikstyring og også er med i fondens beholdning, er faldet med 14 pct. i år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs