MediaWatch

Svensk Youtube-netværk udvider til Danmark

Svenske United Screens, der har Bonnier-koncernen i partnerkredsen, lancerer sit Youtube-baserede salgs- og kanalnetværk i hele Skandinavien.

Foto: Udvalg af United Screens Youtube-kanaler og -bloggere

Youtube-netværket United Screens, udvider til Danmark, Norge og Finland. Det melder firmaet i en pressemeddelelse.

United Screens blev etableret i Sverige sidste år af fire iværksættere med baggrund i den svenske tv- og techbranche og har Bonniers vækst- og udviklingsselskab Bonnier Growth Media som medejer og -investor. Forretningsgrundlaget bygger på målgruppe-fokuseret annoncesalg for lokale og globale Youtube-bloggere i netværket. Indtægterne fra annoncesalget deles mellem Youtube'rne, der er rettighedshaveere, United Screens og Youtube.

Bagmændene tæller tidligere topchef i TV4-gruppen, Malte Andreasson, tidligere direktør for Google i Sverige, Stina Honkamaa Bergfors, samt Oscar Höglund og Jan Zachrisson, der begge har en fortid hos det internationale tv-produktinosselskab Zodiak i Sverige.

Ifølge meddelelsen har netværket 100 Youtube-kanaler om bord og opretter nu lokale salgskontorer i København, Oslo og Helsinki for at udvide porteføljen.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs