Bureau: Danske medier hænger fast i klik

Medierne fokuserer for meget på at promovere sidevisninger over for annoncørerne, mener digital direktør i Carat, Casper Henriksen. Han giver her sit bud på, hvad medierne i stedet bør fokusere på.

Danske onlinemedier lægger alt for meget værdi i antallet af klik.

Sådan lyder konklusionen fra Casper Henriksen, digital direktør hos mediebureuaet Carat, der er bindeled mellem medier og annoncører.

“Klik er sjældent superinteressante for os. Vi vil gerne tale effekt. Vi fokuserer på, hvad annoncørerne gerne vil have folk til at gøre. Taler vi klik, er vi interesserede i at måle, hvilke sider forbrugerne bruger, og hvor længe forbrugerne bruger på en side,” siger han.

Men skal Netto eksempelvis gøre opmærksom på et tilbud om en billig kasse øl, er det måske mindre vigtigt, at brugerne klikker. Her er det afgørende, hvor godt målgruppen husker annoncen efterfølgende, fortæller Casper Henriksen.

”Blev dit banner vist på brugerens skærm, og har de brugere så fået en større præference for dit brand?,” siger han.

Casper Henriksen ser også, at medierne – ved at fokusere for meget på klik — risikerer at drukne i alle de tal, som de digitale platform giver adgang til. Det kommer også nogle gange til udtryk ved, at de digitale medier “opfinder deres egen valuta” over for annoncørerne, siger han.

”Medierne opfinder egen valuta”

“Vi har set eksempler på, at nogle medier profilerer sig over for annoncørerne i forhold til swipes på en mobilskærm, men på det her område er der nogle standarder, som man må følge i forhold til, hvad der er godt og skidt. Hvis man som medie opfinder sin egen valuta, så kan det være svært at gennemskue, hvad det betyder, at 300.000 har swipet et banner på mobilen,” siger han.

Han så hellere, at medierne blev bedre til at måle effekten af, om brugerne faktisk kan huske de bannerannoncer, de ser.

Her roser han blandt Ekstrabladet.dk og videoannoncenetværket Specific Media for at være nogle af dem herhjemme, der er længst fremme i forhold til at give annoncørerne data for, hvordan forbrugerne reagerer på onlineannoncerne.

Bliv bedre til det, lyder hans råd til medierne.

“Jeg ville som medie indtænke en case-rabat på nogle annoncer i vores tilbud til annoncørerne. Rabatten kan så forudsætte, at pengene ikke bare går i annoncørernes lomme, men bliver brugt på at købe en analyse, der rent faktisk dokumenterer forskellen mellem eksponering og ikke-eksponering. Så får mediet samtidig adgang til nogle data, så det fremadrettet kan have en mere kvalificeret dialog om annoncerne,” siger han.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også