MediaWatch

MTG køber andel i YouTube-kanal

MTG har købt 35 pct. af det svenske YouTube-netværk 'Splay' som led i koncernens digitale oprustning.

Rikard Steiber

MTG har købt en andel af  det svenske YouTube-netværk Splay for et ukendt beløb.

Efter investeringen kontrollerer MTG 35 procent af aktierne i det svenske selskab, skriver Sydsvensken.

MTG's digitale chef, Rikard Steiber, ser et stort potentiale i YouTube som kanal, og han udelukker ikke, at MTG vil øge ejerdelen i Splay.

"Investeringen gør det muligt for Splay at vokse hurtigere, og for os betyder samarbejdet, at vi kan nå et helt nyt publikum med vort tv-indhold," siger direktør Rikard Steiber til avisen. Han kommer selv fra YouTubes ejer - Google.

Splay rummer i dag 50 svenske YouTube-kanaler indenfor blandt andet mode, sport og gaming. I alt har netværket to mio. abonnenter.

Indtægterne kommer fra traditionel annoncering, men også produktplacering og sponsering.

Investeringen sker under MTG's digitale enhed, MTGx, og ifølge Rikard Steiber planlægger man flere opkøb fremover, skriver Sydsvensken.

Først på året erkendte MTG, at tiden var kommet til et holdnings- og kulturskifte i koncernen, da man i februar i år hentede Rikard Steiber fra Google til et nyt job som digital director for hele MTG - samlet i en ny enhed 'MTGx'.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs