MediaWatch

V vil indhegne DR og TV 2 på nettet

DR skal ikke konkurrere med private mediehuse på netnyheder, mener Venstres kulturordfører, der er enig i dagbladenes kritik.

Kulturminister Marianne Jelved bør tage initiativ til at begrænse public service mediernes aktiviteter på nettet, opfordrer Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen i dag i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Dagbladenes forretningsmodel er under forandring - men Dr.dk og Tv2.dk er et benspænd for udviklingen.

"Begge kanaler (dr.dk og tv2.dk,red.) producerer masser af nyheder til nettet, og samtidig bringer de stribevis af citathistorier fra eksempelvis avisern. Det gør, at der for de fleste mediebrugere ikke er nogen grund til at købn adgang til et online-medie. Det vanskeliggør, hvis ikke umuliggør, avisernes omstilling fra trykte medier til online-betalingsmedier," skriver Michael Aastrup Jensen, der nævner, at den tyske DR-pendant, ZDF, af hensyn til det private mediemarked ikke konkurrerer på online nyheder - et eksempel direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, tidligere har fremhævet.

I stedet for at konkurrere med de private medier på nettet, bør DR bruge ressourcerne på nettet til at promovere DR's undersøgende journalistik.

"Noget som P1's Orientering er fremragende til at lave, men som desværre sjældent når særligt langt ud i æteren og på nettet," skriver Michael Aastrup Jensen, der opfordrer kulturministeren til at tage "konkrete initiativer i forhold til DR og TV 2's dominerende position på nettet".

Diskussionen om især DR's nyhedstryk på nettet, og hvorvidt det ødelægger markedet for de private mediehuse er langt fra ny, men er blevet aktualiseret af dagbladenes skridt væk fra gratis til betaling for online nyheder.

- LR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere