MediaWatch

Global: VG tror på mobileksplosion i 2013

Norske VG mener markedet for mobilannoncering bliver fordoblet i 2013, Neflix indgår tv-aftale med Warner Brothers, og Sunday Times må til lommerne efter falske påstande...

VG tror på mobil-fordobling
I 2012 oplevede norske VG, at deres mobiltrakfik overgik papiravisen i antal læsere, og ifølge direktør i VG Mobil bliver 2013 også et historisk år. Han forudser nemlig, at det bliver året, hvor mobilannoncering virkelig tager fart. Til Kampanje siger han, at forventer en fordobling i markedet for mobilreklamer: ”Nu kommer ketchup-effekten. Alle har fået en stor volume i antal brugere, og nu vil alle annoncører i ad den dør,” lyder det fra Tor Jacobsen, der fortæller, at avisen, der er størst på det norske marked, har oplevet en otte-dobling i brugerantallet på mobil-siden på tre år.

Netflix i eksklusiv aftale med Warner Brothers
Den amerikanske streamingtjeneste Netflix gør stadig mere for at være unik og lokke nye brugere til i kampen med andre streamingtjenester. For nylig lancerede Netflix en eksklusiv aftale med Disney om rettigheder til mediemastodontens fremtidige film over en årrække, og i dag kom endnu en lukrativ kontrakt i land. Denne gang er det med Warner Bros. Television Group, hvor Netflix har sikret sig rettigheder til at vise sæsoner af serier som “Revolution”, “Political Animals” og “Longmire”. I alt har Netflix sikret sig rettigheder til otte shows, skriver The Next Web.

Sunday Times betaler erstatning
I september sidste år kunne den britiske avis The Sunday Times afsløre, at den var helt gal, når det kom til det irske lavprisflyskab Ryanair og dets sikkerhedsprocedurer. Avisen skrev, at flyselskabet havde brudt sikkerhedsregler i 1.201 tilfælde i løbet af første halvår af 2012. Oplysningerne skulle basere sig på en rapport fra det spanske luftfartsagentur, men i dag siger avisen, at rapporten slet ikke findes, og at avisen trækker alle beskyldninger i land. Samtidig undskylder avisen over for selskabet og betaler et ikke oplyst beløb som erstatning til en velgørenhedsfond bestemt af Ryanair, skriver The Guardian.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere