MediaWatch

Global: Er Tribune-aviser på vej i Murdochs arme?

The Tribune Co. er tilbage efter rekonstruktion og måske på vej til at blive overtaget af News Corp., Netflix-chef fordobler sin løn, og Reddit har taget 2012 med storm...

Tribune Co. genopstår
For fire år siden havde The Tribune Company, der bl.a. inkluderer aviserne Los Angeles Times og Chicago Tribune samt flere tv-kanaler, en kæmpe gæld på næsten 13 milliarder dollar og søgte om beskyttelse under de amerikanske konkursmyndigheder. Siden er selskabet blevet trimmet, kreditorerne står nu som ejere og på 2012´s sidste dag er selskabet officielt genopstået med en gæld, der nu kun lyder på 1,1 milliarder dollar og større kredit, skriver Los Angeles Times. Samtidig har selskabet fået en ny bestyrelse, der primært består af underholdningschefer fra Hollywood – og netop det faktum har medført, at flere medier spekulerer i, om det kan gøre det nemmere for Rupert Murdochs News Corp.-selskab at overtage The Tribune Company, som han angiveligt har været interesseret i længe. Den bestyrelse – som tidligere flere tidligere News Corp.-chefer - ville ifølge kilder nemlig hurtigt kunne gennemføre et salg.

Netflix-boss fordobler lønnen
Bestyrelsen i det amerikanske streamingselskab Netflix har besluttet at skrue op for lønnen til topchefen Reed Hastings i 2013. Der er tale om en fordobling, hvorved lønnen ender på fire millioner dollar – ca. 23 millioner kroner. Financial Times skriver, at lønnen dermed er tilbage på det niveau, som den var på i 2011, men som siden blev nedjusteret på grund af en fejlslagen plan fra Reed Hastings side om at opdele selskabet i to. Men da lønnen på fire millioner dollar reelt set er bestemt af aktieoptioner, kan den være langt større. Ifølge avisen tjente Netflix-chefen således i 2011 9,3 millioner dollar.

 

Reddit i fortsætter fremgangen
Nyheds- og linksitet Reddit har igen i år oplevet en markant stigning på næsten samtlige parametre. Sitet, hvor brugerne indsender links til artikler, billeder m.m., som herefter sorteres efter popularitet, har i 2012 således haft ikke mindre end 37 milliarder sidevisninger og 400 millioner unikke brugere. Det er således mere end tre milliarder sidehenvisninger om måneden, hvilket er noget af en fremgang, da det først var i februar 2011, at Reddit opnåede en milliard sidevisninger om måneden, skriver The Next Web.

 

 

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere