MediaWatch

Dagens.dk på vej med flere sites

Ambitionerne er store hos nyhedssitet Dagens.dk, som gik i luften i morges. Sitet skal på sigt være blandt de største, og samtidig er der flere sites på vej.

Godt nok er det kun første dag for det nye nyhedssite Dagens.dk, men ambitionerne fejler ikke noget. Netavisen, der hovedsagligt skal dække regionalnyheder, men også bredere landsdækkende og udenlandske historier, skal på sigt op og spise kirsebær med de helt store online nyhedsaktører:

”Man kommer til at lyde enormt dum, når man på første dag siger, at man gerne vil være Danmarks største, men det er selvfølgelig den ambition, vi har. Men vi ved også godt, at der er rigtigt, rigtig lang vej endnu, og vi ved også, at der er rigtig mange dygtige aktører i forvejen, og der kommer vi ikke op foreløbig. Men vi vil æde os ind på det her marked,” lyder det fra Holger Madsen, der er ansvarshavende chefredaktør og fader til sitet, og som er tidligere webchef hos JydskeVestkysten.

Driften sikret flere år
Det er en række investorer, der har smidt penge i projektet – heriblandt medieiværksætteren Kasper Kristensen, som bl.a. stod bag Konkurrencer.dk, der i dag er solgt videre.

Holger Madsen vil ikke fortælle, hvor stor summen er, men fortæller, at sitet har ”sikret driften til de kommende par år”.

Sitet skal i begyndelsen finansieres i form af annoncer, men der er også andre indtægtsinitiativer på vej, som Holger Madsen dog endnu ikke vil løfte sløret for.

”Et af dem bliver rubrikmarkedet, men der kommer også andre ting. Men det vigtigste for os lige nu er, at få sitet op og køre og få den redaktionelle linje på plads,” siger han og fortæller, at de første tre måneder er afsat til at være en journalistisk "legeplads", hvor sitet skal finde sig selv.

Flere sites på vej
Desuden er der også flere sites på vej i Nyhedsgruppen, som er det overordnede selskab, og som foruden Dagens.dk også omfatter gossipsitet Senest.dk.

De sites vil chefredaktøren heller ikke nærmere ind på, udover at det også kommer til at omfatte nyhedssites. Det bliver dog Dagens.dk, der bliver hovedmotoren i selskabet.

Men selv om Holger Madsen er påpasselig med at røbe for meget omkring sitets forretningsplan, er det første mål fastlagt:

”Vi vil være glade, hvis vi har en omsætning på 300.000 kroner om måneden, fordi det vil dække vores basisudgifter. Det er vores mål lige nu,” siger Holger Madsen, der håber på, at det mål kan indfries i løbet af 2013.

Men der er jo mange etablerede nyhedssites, som kæmper for at overleve – hvorfor skulle det kunne lykkes for en ny helt spiller som jer?

”Jeg ser det lidt anderledes. Der er masser af penge i netmedier, men problemet er selvfølgelig, at hvis du har et stort bladhus, der skal finansieres, så kan det være svært. Her har vi en mindre volume, men vi skal selvfølgelig vokse nedefra, og vi håber selvfølgelig også, at politikerne er velvillige i forhold til mediestøtte. Det er der i den grad brug for. Ikke kun for os, men for hele branchen,” siger Holger Madsen, der understreger, at sitets budget ikke er afhængigt af mediestøtte.

”Vi er ikke filantroper, vi er forretningsfolk. Men omvendt er vi heller ikke gået ind i det for at score kassen på det. Vi er gået for at lave et ordentlig journalistisk produkt. Mediestøtten skal ikke bruges på at genere et overskud, men derimod direkte på den journalistiske arbejdskraft.”

- TBC

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs