MediaWatch

Global: MTG skifter ud i svensk top

Nye chefer for MTG TV og Radio i Sverige, Instagram overhaler Twitter på mobil, Big Brother blev for dyr til TV4, og Apple undskylder juks-kort ...

 

TV4 skrotter Big Brother
Efter to sæsoner lægger TV4-gruppen realityklassikeren Big Brother på hylden - serien blev sendt på tv-koncernens "unge" kanal TV11.
"Programmet har været helt afgørende for at sætte TV11 på landkortet, men det har været et af de dyreste projekter i svensk tv-historie," siger Anton Glanzelius, programchef på TV11, til Dagensmedia.se. Seermææsigt er showet gået godt ifølge programchefen, men prisen har været høj. Producenten bag Big Brother Endemol håber, at en anden svensk kanal vil tage konceptet op, der nåede at få to sæsoner på TV11.

 

MTG skifter ud i svensk top
MTG i Sverige har gennemført et dobbelt ledelsesskifte. Tidligere MTG-salgsdirektør Joachim Nordlind er udnævnt til adm. direktør for MTG TV, efter Manfred Aronsson forlod jobbet før sommerferien. Desuden er Christer Modig, tidligere programchef og vicedirektør for MTG Radio, udnævnt til adm. direktør for MTG’s svenske radiostationer. Han har siden vinter haft posten som midlertidig radiodirektør, efter Robert Kvibys forlod jobbet i vinter.

Instagram overhaler på mobil
Fotodelingstjenesten Instagram overhalede Twitter i antallet af besøgende fra mobiltelefoner i USA i august. Instagram havde i snit 7,3 millioner daglige besøgende, mens Twitter tiltrak 6,9 mio., viser tal fra ComScore. Det er første gang, at Instagram har overhalet Twitter, som har mere end en halv mia. brugere (web og mobilt) på verdensplan. Instagram har 80 millioner. Instagram er ejet af Facebook, der købte netværket i foråret for 715 millioner dollars. Kilde: Telegraph.


Time-udgiver vil væk fra gratis-vej
Udgiveren af magasintitler som Sports Illustrated, Time og Harpers Bazaar, Time Inc, vil værne mere om det journalistiske indhold. Det meldte adm. direktør Laura Lang, der kom til for 10 måneder siden, ud i denne uge. Vejen til vækst er bl.a. at forære mindre indhold væk og "genopfinde, hvad det vil sige at være abonnent", lød budskabet. Time er som andre printudgivere presset på annonce- og abnnementomsætning og dalede i første halvår 2012 seks pct. i annoncesalg, mens abonnementsomsætningen er faldet syv pct. det seneste år. Kilde: Mashable 


Apple undskylder ringe kort
Apples kortfunktion til Iphone, der kommer med det nye iOS6, har fået en hård medfart i offentligheden siden premieren i sidste uge. Det fik i dag Apple-topchef Tim Cook til at rykke ud med en regulær undskyldning. I et åbent brev offentliggjort på nettet fredag morgen sagde han, at Apple med den nye Maps-app ikke havde levet op til forpligtelsen til at levere produkter i verdensklasse. Apple har tidligere benyttet Googles kort-teknologi, men havde ambitioner om at skabe en bedre Map-app fra bunden. Det er altså ikke lykkedes indtil videre. Kilde: Gigaom.com.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs