MediaWatch

Sparerunde: Berlingske vil give journalister tablets frem for papiraviser

Som et led i sparerunden på Berlingske og BT vil ledelsen give fotografer og journalister tablets og digitalt avisabonnement frem for at sende papiravisen ud.

Drøftelserne mellem ledelse og medarbejdere på Berlingske og BT om den seneste sparerunde, og hvordan den skal udmøntes, er fortsat i gang, skriver Journalisten.dk.

I går drøftede medarbejderne et udspil fra ledelsen, der bl.a. vil afskaffe de redaktionelle medarbejderes gratis abonnement på Berlingske og BT. Til gengæld vil medarbejderne få en tablet og et gratis digitalt abonnement til aviserne.

Hvor stor en besparelse, der ligger i forslaget, vil adm. direktør Lisbeth Knudsen, Berlingske Media, ikke sætte tal på.

"Der ligger en besparelse i det for os, men det handler også i meget høj grad om, at vi synes, det er et godt signal at sende. Det er en rigtig god ting, at alle lærer at bruge og arbejde med en tablet i deres dagligdag. Der er selvfølgelig mange, der privat har købt en tablet, men det her er en måde at sikre, at alle kommer hurtigt i gang med det," siger hun til journalisten.dk.

Medarbejderne var ifølge tillidsrepræsentant Frederik M. Juel mere lunkne over for ideen.

"Hvis man fik lov til at vælge imellem tablet og papiravis ville det ikke være noget problem. Men det er ikke tilfældet. Stemningen var, at det var et pinligt signal at sende for at mediehus, at medarbejderne ikke kunne få vores eget printprodukt," siger han til Journalisten.dk.

Andre forslag i spareudspillet fra ledelsen inkluderer beskæring af arbejdsredskabsordningen på 6820 kr. årligt per medarbejder, der f.eks. dækker udgifter til bøger, samt en ændring af madordningen på Berlingske.

Medarbejderne har dømt udspillet ude og bedt om et nyt, skriver Journalisten.dk. I protesten fra medarbejderne hedder det bl.a.:

"Medarbejderne finder det uacceptabelt, at vi for tredje gang inden for ni måneder skal stå model til en større sparerunde.
Medarbejderne kan ikke opfatte det som andet end udtryk for manglende overblik og styring af virksomheden." 

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs