MediaWatch

Hotmail-exit koster GoNews og MSN massivt brugertab

Msn.dk og GoNews skal være selvstændige medier uden Hotmail.com som trafikmotor, men det koster begge sites et smertefuldt tab af brugere.

Brugertallet til nyhedssitet GoNews fortsætter en nedafgående vandring, der er tiltaget i fart.

GoNews er et mainstream nyhedssite, der drives af Microsoft Danmark, der også driver MSN, i partnerskab med Berlingske Media.

Gonews.dk tabte 26 procent af brugerne i februar 2012 kontra 2011, og i juli 2012 eskalerede tabet. Sitet smed 36 procent af brugerne og landede på 216.000.

Styrtdyk uden trafikmotor
GoNews er indlejret i Microsofts redaktionelle platform, Msn.dk, der tabte 21 procent af brugerne i juli.

“GoNews og Msn.dk er begge løsrevet fra den kraftige trafikmotor, de før nød godt af fra alle Hotmail.com-brugere i Danmark. Derfor taber de begge brugere i forhold til 2011-niveauet," siger Executive Producer og chefredaktør Trine Aarup Ahrensberg, MSN, og uddyber:

“Planen er, at begge sites skal finde sine egne ben som selvstændige medier, og det er der sund fornuft i på sigt. Men jeg indrømmer gerne, at det er en smertefuld proces at aflevere så mange brugere,” siger hun og påpeger samtidig, at Msn.dk er et medie med 1,1 mio. brugere, baseret på blot tre medarbejdere og en praktikant.

Mistede godt gossip
Det har heller ikke hjulpet Msn.dk, at man mistede den trafik, som underholdningsuniverset Starlounge tiltrak.

”Det har ramt os hårdt her i Danmark, at Starlounges nyhedsflow stoppede i juni. Celebrity-nyheder tiltrak masser af trafik. Det skyldtes desværre, at Starlounges internationale forhandlinger om en ny samarbejdsaftale med Microsoft faldt til jorden."

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs