MediaWatch

Hotmail-exit koster GoNews og MSN massivt brugertab

Msn.dk og GoNews skal være selvstændige medier uden Hotmail.com som trafikmotor, men det koster begge sites et smertefuldt tab af brugere.

Brugertallet til nyhedssitet GoNews fortsætter en nedafgående vandring, der er tiltaget i fart.

GoNews er et mainstream nyhedssite, der drives af Microsoft Danmark, der også driver MSN, i partnerskab med Berlingske Media.

Gonews.dk tabte 26 procent af brugerne i februar 2012 kontra 2011, og i juli 2012 eskalerede tabet. Sitet smed 36 procent af brugerne og landede på 216.000.

Styrtdyk uden trafikmotor
GoNews er indlejret i Microsofts redaktionelle platform, Msn.dk, der tabte 21 procent af brugerne i juli.

“GoNews og Msn.dk er begge løsrevet fra den kraftige trafikmotor, de før nød godt af fra alle Hotmail.com-brugere i Danmark. Derfor taber de begge brugere i forhold til 2011-niveauet," siger Executive Producer og chefredaktør Trine Aarup Ahrensberg, MSN, og uddyber:

“Planen er, at begge sites skal finde sine egne ben som selvstændige medier, og det er der sund fornuft i på sigt. Men jeg indrømmer gerne, at det er en smertefuld proces at aflevere så mange brugere,” siger hun og påpeger samtidig, at Msn.dk er et medie med 1,1 mio. brugere, baseret på blot tre medarbejdere og en praktikant.

Mistede godt gossip
Det har heller ikke hjulpet Msn.dk, at man mistede den trafik, som underholdningsuniverset Starlounge tiltrak.

”Det har ramt os hårdt her i Danmark, at Starlounges nyhedsflow stoppede i juni. Celebrity-nyheder tiltrak masser af trafik. Det skyldtes desværre, at Starlounges internationale forhandlinger om en ny samarbejdsaftale med Microsoft faldt til jorden."

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs