MediaWatch

Global: Nordens største avis indfører betalingsmur

Finske Helsingin Sanomat har valgt New York Times-modellen, Rupert Murdochs datter om sin bror: Fokuserer for meget på profit, og så har News Corp fyret sin digitale direktør...

 Nordens største avis bygger betalingsmur
Den finske avis Helsingin Sanomat (HS), der er Nordens største dagblad, har allerede over 130.000 betalende abonnenter til sin online-avis. Men nu indfører den brugerbetaling på det førhen åbne site Hs.fi. HS har valgt den såkaldte New York Times model, som også Politiken lancerer om kort tid. I forbindelse med den nye betalingsmodel, vil HS slå sitet Hs.dk og den digitale avis, HS Digilethi, sammen. Desuden styrkes online-stoffet med mere baggrunds- og analysestof. Betalingmodellen indføres før årsskiftet, hvor detaljer om pris og abonnementer offentliggøres.
Kilde: Helsingin Sanomat

News Corp fyrer digital chef
News Corp. forbereder sig på den planlagte opsplitning af koncernen og har netop afskediget sin digitale direktør, Jonathan Miller. Miller, der refererede direkte til Rupert Murdoch, blev ansat i 2009 og har ændret selskabets digitale strategi fra et fokus på annoncefinansierede aktiviteter til indholdsdistribution og online-abonnementer. Han var blandt andet involveret i introduktionen af Ipad-avisen The Daily. Afskedigelsen er en del af en større omrokering i News Corp’s ledelse, inden selskabet opdeles i et publicist-selskabet og et underholdningsselskab.
Kilde: Financial Times.

Murdoch-datter går i rette med sin bror
Rupert Murdochs datter, Elisabeth Murdoch, sagde til en mediekonference i Edinburgh, at hacking-skandalen på Murdochs avis News of the World havde spændt ben for muligheden for en begrænset kontrol af pressen.  I sin tale sagde Elizabeth Murdoch også, at hendes bror James, der havde talt på samme konference tre år tidligere, havde overvurderet betydningen af profit.

”James havde ret i, at hvis man fjerner profitten, så er uafhængigheden stærkt udfordret, men jeg mener, at han glemte noget:  Grunden til, at hans udmelding klang så ubehageligt er, at profit uden formål er en opskrift på katastrofe,” sagde hun og tilføjede, at hun – også i modsætning til sin bror – bifalder BBC’s licens.
Elisabeth Murdoch blev en del af News Corp, efter koncernen opkøbte hendes tv-selskab Shine. 
Kilde: Bloomberg
 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs