MediaWatch

North Media nedjusterer

North Media, der bl.a. udgiver Søndagsavisen, gik ud af 1. halvår med et kraftigt fald i indtjeningen på 25 pct. Koncernen kom ud med et resultat på primær drift (EBIT) på 60 mio. kr. - mod 80 mio. kr. i 1. halvår sidste år. ”Som forventet har resultatet i første halvår 2012 været lavere end sidste år. Det afspejler, at FK Distribution oplever et vist pres i markedet,” siger koncerndirektør Lars Nymann Andersen, North Media, i en pressemeddelelse.

North Media, der bl.a. udgiver Søndagsavisen, gik ud af 1. halvår med et kraftigt fald i indtjeningen på 25 pct. Koncernen kom ud med et resultat på primær drift (EBIT) på 60 mio. kr. - mod 80 mio. kr. i 1. halvår sidste år.

”Som forventet har resultatet i første halvår 2012 været lavere end sidste år. Det afspejler, at FK Distribution oplever et vist pres i markedet,” siger koncerndirektør Lars Nymann Andersen, North Media, i en pressemeddelelse.

Hvor stor en nedgang distributionsforretningen, FK Distribution, der er den bærende og mest overskudsgivende forretningsgren i North Media, har haft, fremgår ikke af meddelelsen.

Sænker forventningerne
Nettoomsætningen i koncernen er dog næsten uændret og lyder på 568,1 mio. kr., en tilbagegang på fire pct i forhold til sidste år. Presset på indtjeningen bunder i nedgangen på distributionsmarkedet - samt investeringer i virksomhederne Byggestart.dk og Henttilbud.dk.

Udviklingen i især andet kvartal får North Media til at nedjustere forventingerne til årets resultat af primær drift (EBIT) i 2012 fra 100-130 mio.kr. til mellem 80 og 110 mio. kr. Forventningen til nettoomsætningen er uændret på 1.050-1.150 mio. kr.

"I andet halvår forventer vi desværre færre mænger på markedet for omdeling af tryksager og må derfor nedjustere koncernens forventninger til årets resultat. Det er selvfølgelige beklageligt og irriterende. Imidlertid er det positivt, at flere af vore store kunder har vist os den tillid at indgå længerevarende 2 og 3 årige aftaler med FK Distribution – det sikrer stabilitet og høj effektivitet," siger Lars Nymann Andersen i meddelelsen.

Udsigt til avisoverskud
For Søndagsavisen går det fortsat fremad, selvom avisforretningen endnu ikke har sorte tal på bundlinjen. Ugeavisen øgede omsætningen på tekstannoncer på 20 procent i første halvår, og forventningen er fortsat, at Søndagsavisen vil være overskudsgivende fra første kvartal næste år - når fortjenesten i distributionsforretningen fra at udbringe avisen indregnes.

Online udbygger koncernen sine investeringer. Satsningen på Ofir vil give øget omsætning i andet halvår ifølge koncernen, og ud over købet af Byggestart.dk og Henttilbud.dk investerede North Media i første halvår 2012 i virksomheden eConscribi, der udvikler e-rekrutteringssystemer.

”Det er et led i at få etableret et solidt onlineben og indtage stærkere positioner,” siger koncerndirektør Lars Nymann Andersen.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs