MediaWatch

Global: Apple på vej med mini-Ipad

Apple forbereder ny Ipad-lancering vil rygtet vide, Oprah investerer i nyt video-site, og Let's Deal udvider forretningen i Skandinavien ...

 

Apple på vej med mindre Ipad
Ipad-kongen Apple forbereder tilsyneladende lanceringen af en Ipad i et mindre format, skriver Wall Street Journal. Rygterne udspringer af, at de leverandører, Apple samarbejder med i Asien, angiveligt er i gang med at forberede en masseproduktion til september af en tablet - men i en størrelse, der kan være omkring 20 pct. mindre end den Ipad, der er på markedet i dag. Lanceringen skal hjælpe Aple med at bevare sin dominans på tablets-markedet fremover, hvor både Google og Microsoft også er på vej med spændende nyt.
 

Oprah investerer i videosite
Talkshow-vært, udgiver og forretningskvinde Oprah Winfrey er blandt investorerne, der har tilført et nyt socialt videosite #waywire 1,74 mio. dollars i investorkapital. Videositet karakteriseres som et socialt, videobaseret nyhedsmedie. Blandt de øvrige investorer er Google-formand Eric Schmidt's investortrpoper i 'Innovation Endeavors'. #waywire forventes at launche i det stille i denne måned - hvornår sitet for alvor lanceres til offentligheden er uvist. Kilde: C21Media.


EU-Parlament skyder Acta ned
Den internationale traktat Acta, der er designet til at forhindre piratkopiering, men kritiseres for at sætte informationsfriheden på spil på nettet, bliver ikke EU-lov. Det blev slået fast i går, da EU-Parlamentet stemte forslaget om implementering af Acta ned. Acta står for "Anti-Counterfeiting Trade Agreement", eller "Handelsaftale om bekæmpelse af forfalskning", og er blevet underskrevet af lande som USA, Japan, Canada og Australia. Kilde: bl.a. New York Times.

Eniro vælger Let's Deal
Mens Eniro har valgt at udlicitere dealforretningen i Danmark, Krak Deals, til Dowtown, får en anden aktør opgaven med at drive Eniros deal-forretninger på det norske og svenske marked. Det bliver firmaet Let's Deal, der skal stå for konceptet i det to andre skandinaviske lande, skriver Kampanje. Let's Deal er svensk, etableret i Göteborg i 2010 - og har i dag den norske mediegigant Schibsted som hovedaktionær.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs