MediaWatch

Bjerager: Støtte til små medier er perspektivløs

Mindre støtte fordelt på flere medier vil koste de større, nyhedsgenererende dagblade livet - og det er meningsløst. Så kontant er meldingen fra Kristeligt Dagblads administrerende direktør og chefredaktør, Erik Bjerager, i dagens udgave af avisen.

Mindre støtte fordelt på flere medier vil koste de større, nyhedsgenererende dagblade livet - og det er meningsløst.

Så kontant er meldingen fra Kristeligt Dagblads administrerende direktør og chefredaktør, Erik Bjerager, i dagens udgave af avisen.

Her kritiserer han de udmeldinger, der har været omkring mediestøtte-forhandlingerne, hvor kulturminister Uffe Elbæk flere gange har meldt ud, at han gerne så, at små medier – som beskrevet i MediaWatchs nylige serie om medieiværksættere – fik del i støttekronerne. Samtidig skyder han på regeringen for at ville spare helt op mod 80 ud af de 400 millioner støttekroner.

Med henvisning til en undersøgelse, der viser, at syv ud af ti nyheder opstår på dagbladenes redaktioner, skriver Erik Bjerager:

”Herfra bakker vi op om, at væsentlige digitale indholdstjenester på nettet skal kunne få støtte. Men for at være væsentlige skal de have en vis størrelse. Hvis den fremtidige mediestøtte ikke fordeles med omtanke, risikerer regeringen at slå værdifulde papiraviser og deres digitale tjenester ihjel. Samtidig sættes nye og små netaviser og blogs på offentlig støtte. Det vil være helt perspektiv- og meningsløst."

- TBC

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs