MediaWatch

Svensk avis indfører kommentar-kvoter

Den svenske avis Svenska Dagbladet vil højne kvaliteten af læserdebatten på nettet ved at indføre kvoter på, hvor mange gange man som læser kan kommentere en artikel. Tre kommentarer og så er det slut, skriver Journalisten.dk med reference til Journalisten.se.

Den svenske avis Svenska Dagbladet vil højne kvaliteten af læserdebatten på nettet ved at indføre kvoter på, hvor mange gange man som læser kan kommentere en artikel.

Tre kommentarer og så er det slut, skriver Journalisten.dk med reference til Journalisten.se.

Ifølge Fredric Karén, chef for SvD.se, kommer kvoterne, efter han i efteråret talte med nogle af de mest flittige debattører på svd.se., som mente, at der var for mange lange tråde med to-tre personer, der diskuterede i en uendelighed.

Håbet er nu, at debattørerne vil tænke sig bedre om, før de sender deres tredje og sidste kommentar af sted, lyder det fra Fredric Karén, der ikke mener, at der er tale om censur:

”Der findes ikke debatfora, hvor du har ubegrænset plads til at udtrykke dine holdninger. En debat har en begyndelse og en slutning. Svd.se er et forum og et varemærke, vi står for. Hvis man vil diskutere kan man starte sin egen blog,” siger han til journalisten.se.

For at skrive en kommentar på svd.skal man være registreret på Facebook, Twitter eller Disqus.

- TBC
 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs