Børsen overtager Børsen Forum

Vin fra Børsen Shop, konferencer fra Børsen Partnerskab & Event og nu også e-learning og ledelseshåndbøger fra Børsen Forum. Børsen føjer endnu et tilbud til læserne og endnu en forretningsgren til huset i Møntergade med overtagelsen af selskabet Børsen Forum, der hidtil har været ejet af Bonnier Business Press.

Vin fra Børsen Shop, konferencer fra Børsen Partnerskab & Event og nu også e-learning og ledelseshåndbøger fra Børsen Forum.

Børsen føjer endnu et tilbud til læserne og endnu en forretningsgren til huset i Møntergade med overtagelsen af selskabet Børsen Forum, der hidtil har været ejet af Bonnier Business Press.

"Vi er i gang med er at kigge på, hvilke aktiviteter der er naturligt for os at udvide med og gøre til en del af vores brand, og som henvender sig til samme målgruppe, som dagbladet Børsen. Det er derfor, vi har Børsen Shop og vores konferencedel, og nu Børsen Forum," siger Anders Krab-Johansen, ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør på Børsen.

Overtagelsen sker i forbindelse med en generel omstrukturering af Bonnier Business Press, der samler sine aktiviteter i Tallin i Estland - men i Danmark forankres de altså i dagbladet Børsen for at udnytte synergieffekten med erhvervsavisen.

Bog-drift skal rationaliseres
Børsen Forum står i dag på to forretningsben - dels udgivelse af ledelseshåndbøger (Børsen Ledelseshåndbøger), dels en e-learning del, der både rummer Børsen Academy og Børsen E-learning. De to dele fylder omsætningsmæssigt nogenlunde lige meget i dag ifølge Andes Krab-Johansen - indtjeningsmæssigt er der imidlertid forskel. Mens Børsen Academy er overskudsgivende og derfor "en succes i sig selv", så halter håndbogs-forretningen. Produktet fejler imidlertid ikke noget, understreger Anders Krab-Johansen.

"Det, der står først for, at vi skal have gjort håndbøgerne til en sund forretning igen ved at sikre en rationel drift og kigge på markedsføringen. Herefter vil vi kigge på, hvordan vi kan skabe vækst i hele forretningen," siger Anders Krab-Johansen.

Hvad rationaliseringen af bog-delen vil betyde for de i alt 22 medarbejdere, som Børsen Forum beskæftiger i dag, er imidlertid for tidligt at sige noget om ifølge direktøren.

Koncepter køres sammen
Udviklingsmæssigt tror han på et øget samspil mellem de to grene i Børsen Forum fremover - fremfor en øget specialisering i hver sin retning.

"Jeg tror, vi vil se er en sammensmeltning af de to koncepter (ledelseshåndbøger og e-learning, red.). Grundideen er at give nem adgang til kvalificeret viden og mulighed for opkvalificering, som  bliver mere og mere vigtigt, og tilbyde skræddersyede løsninger inden for de områder til vores målgruppe," siger Anders Krab-Johansen.

Han understreger, at formålet med udvidelsen af porteføljen samtidig er vækst. Børsen Forum skal smitte positivt af på regnskabet og øge både top- og bundlinje. For det er i højere grad i periferien af den klassiske redaktionelle kerneforretning, at vækstmulighederne ligger i dag.

"Avisen er stadig vores hoved- og kerneprodukt, men har formentlig også nået grænsen for vækst. Derfor er vi nu i gang med at se på, hvordan vi kan bruge navnet Børsen til at lancere andre forretningsdele til samme målgruppe," siger han.

Men er der ikke en fare for at udvande kerneproduktet, hvis man udbygger med for mange sideforretninger?

"Det ville der være, hvis vi flyttede ressourcer fra kerneproduktet, men det gør vi ikke," siger Anders Krab-Johansen.

Børsen Forum havde i 2010 et årsresultat på 1,7 mio. kr. og i 2009 et underskud på 1,1 mio. kr. Resultatet for 2011 er ikke offentliggjort endnu.

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også