JP/Pol vil være størst på deal-markedet

2011 bød på et underskud for JP/Politikens Hus datterselskab Spot A/S, som i april sidste år blev skilt ud som selvstændigt selskab og konkurrent på det tætpakkede tilbuds- og daily deal-marked efter at have eksisteret som en del af Jyllands-Postens tilbudskoncept af samme navn i nogle år.

2011 bød på et underskud for JP/Politikens Hus datterselskab Spot A/S, som i april sidste år blev skilt ud som selvstændigt selskab og konkurrent på det tætpakkede tilbuds- og daily deal-marked efter at have eksisteret som en del af Jyllands-Postens tilbudskoncept af samme navn i nogle år.

Et minus på 3,4 mio. kr. før skat og minus to mio. kr. efter skat i 2011 rokker ikke ved ambitionen om at blive markedsleder i løbet af de næste år - en position, som Berlingske Medias Sweetdeal og dealsitet Downtown, der bl.a. samarbejder med TV 2, har i dag, mens Spot indtager tredjepladsen ifølge virksomheden selv.

"Vores målsætning er at blive nummer et på markedet i 2014," siger adm. direktør Bent Klenke Christensen, Spot A/S, der uddyber, at det i tørre tal betyder, at Spot skal hente omkring 100.000 nye kunder både i 2012 og 2013.

"2011 var investeringsår for os, eftersom vi startede op i april og har skullet opbygge vores database. Underskuddet blev lidt større end forventet, fordi konkurrencen på markedet var lidt hårdere, end vi havde forventet. I år regner vi med et nulresultat og i 2013 med et overskud," siger Bent Klenke Christensen.

Gi'r markedsføring gas
Vejen til at blive nummer et skal ifølge direktøren gå igennem et højt markedsføringstryk i JP/Politikens Hus dagblade på print og net og så en udbygning af positionen inden for "high-end" deals, hvor indtjeningen er højere per deal.

"Vi ligger med et lidt højere bundniveau end de øvrige deal-sites. Vores gennemsnitlige deal har et højere prisniveau, fordi vi henvender os til et segment af dagbladslæsere, der ofte også er boligejere og generelt lidt ældre. Derfor er vi ikke så stærke på cafebesøg i byen f.eks., men vi er til gengæld meget stærke på lidt dyrere produkter som kroophold, rejser, kvalitetsprodukter og middage på gode restauranter," siger Bent Klenke Christensen.

Rejser og B2B i fokus
Blandt de strategiske skridt, der står først for i 2012, er dels at gå i Sweetdeals fodspor og lancere et dealsite dedikeret til rejser (ala Sweetdeal Getaway), dels at gå ind på B2B-området.

"Vi har haft rigtig gode resulateter med rejser, hvor vi har kunnet flytte måske 200 rejser i løbet af tre, fire dage, så det er ikke usandsynligt, at vi inden for en overskuelig fremtid vil satse mere på det område. Derudover ligger B2B-området lige for, så det ikke kun er deals og tilbud fra virksomhed til privatkunder, men også fra virksomhed til virksomhed, vi udbyder," siger Bent Klenke Christensen, der imidlertid ikke har planer om også at udvide med lokale dealsites, som også er en del af Sweetdeals strategi.

"Vores kerneområder er København og Nordsjælland, Århus og Midt- og Østjylland, hvor der er økonomi i at være for os," siger Bent Klenke Christensen.

Kan der blive ved med at være så mange spillere på dealmarkedet, som vi ser i dag?

"Nej, slet ikke. Der er omkring 50-60 udbydere i dag, og det er der hverken marked eller annoncører til. Det er også allerede begyndt at tynde lidt ud på markedet, og den udvikling vil fortsætte," siger Bent Klerke Christensen, der skyder på, at der i løbet af i år vil falde 30-40 pct. udbydere fra på markedet og det samme igen næste år.

"Det bliver de store, der vinder markedet," siger han med henvisning til Sweetdeal, Downtown og også den internationale gigant Groupon, der endnu ikke fylder så meget på det danske marked, men "det skal nok komme", lyder det.

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også