MediaWatch

Strejke: Medarbejdere utilfredse med spare-håndtering

Ledelsen i Berlingske Media har ikke været fleksibel nok, når det gælder omplaceringen af medarbejderne, fremgår det af et brev, ifølge Journalisten.dk.

Medarbejdernes konflikt med ledelsen i Berlingske, der i dag resulterede i overenskomststridig strejke, er blandt andet spidset til, fordi ledelsen ikke har rykket sig nok i de 14 dage forhandlingerne hidtil har varet, fremgår det af et brev fra medarbejderne til ledelsen. 

I brevet der er stilet til Lisbeth Knudsen, mener medarbejderne ikke, at der har været et reelt forhandlingsforløb. 

"Ledelsen har f.eks. stillet en jobbank til rådighed og modsat sine løfter ikke brugt den. Vi står uforstående over for, at ikke alle frivillige fratrædelser er blevet imødekommet. Desuden er vi stærkt utilfredse med, at ikke alle frivillige fratrædelser bliver brugt til at begrænse antallet af fyringer. Endelig er vi utilfredse med, at man ikke tilgodeser de medarbejdere, der er truet af fyringer i forbindelse med besættelse af de stillinger, der er ledige," skriver medarbejderne i brevet, ifølge Journalisten.dk.

Medarbejderne understreger, at de gennem årene er gået langt for at imødekomme ledelsens forskellige strategier, men de forventer omvendt, at ledelsen tager ansvar for at udvikle de nødvendige kompetencer hos dem.

Ifølge Berlingske-ledelsen har der været konstruktive forhandlinger med medarbejderne i kølvandet på den storstilede spareplan, som nedlægger 87 stillinger. Koncernchef Lisbeth Knudsen undrer sig over reaktionen og afviser den del af medarbejdernes kritik, der omhandler frygten for kvalitetsforringelser på magasinet Boligen, når det lægges ud af huset.

Men sådan ser sagen ikke ud fra medarbejdernes side af bordet, hvad de har givet udtryk for i et tidligere brev til ledelsen samt med den overenskomststridige strejke i dag.

Medarbejderne mødes igen i morgen kl. 10 for at diskutere, om den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse skal fortsætte, skriver Politiken.dk.

- TBH 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs