MediaWatch

Aller Holding tabte over 100 mio. kr. på investeringer

Aktieinvesteringerne har ikke været gode ved Aller Medias moderselskab Aller Holding, som satte 117 mio. kr. til på de “yderst turbulente” markeder i 2010/11.

Aller Holding, der ejer medieselskaber i de fire nordiske lande, tabte i det seneste regnskabsår 117 mio. kr. på blandt andet finansielle investeringer i aktier og obligationer. Regnskabsposten viser dog stadig sorte tal med et overskud på 38 mio. kr.

Det udgør dog et fald på ikke mindre end 75 pct. i forhold til 2009/10, som skyldes, at de finansielle markeder har været “yderst turbulente”, som det hedder i ledelsens beretning for det netop offentliggjorte regnskabsår, der sluttede 30. september 2011. Det er dog især den negative udvikling i aktiekurserne i tredje kvartal, som får skyld for tabene.

Egenkapital over 4 mia.
Aller-koncernens likviditet er investeret i såvel indenlandske obligationer og aktier som i udenlandske, ifølge beretningen. Et tab på over 100 mio. kr. er næppe noget, der holder Aller-familien, som stadig udgør direktionen, vågen om natten. Aller-koncernen har nemlig værdipapirer og kontanter for lidt over 2,8 mia. kr. og en egenkapital, der for første gang har sneget sig over fire mia. kr.

Trods den bugnende pengetank har bestyrelsen ikke følt sig fristet til at give direktionen, som udgøres af Erik, Katinka og Bettina Aller, lønforhøjelse. Men den skulle også kunne klare skærene med en samlet løn på 24,5 mio. kr. Derimod er honoraret til bestyrelsen steget med lidt over en mio. kr. til knap 14 mio. kr.

I alt er lønudgifterne i koncernen faldet med 125 mio. kr. i forhold til sidste regnskabsår og udgør i alt 1,27 mia. kr. Det skyldes primært “en tilpasning og reduktion af medarbejderstyrken. Den er faldet fra 2.104 til 2.008 i gennemsnit eksklusiv freelancere.

Omsætning steg
Koncernens samlede omsætning steg med 114 mio. kr. til 4.030 mio. kr. Men stigningen skyldes, at valutakurserne for svenske og norske kroner er steget, hvilket har medført en omsætningsstigning i danske kroner på i alt 136 mio. kr.

Driftsresultatet faldt fra 270,6 mio. kr. til 246 mio. kr. på grund af den ekstraordinære indtægt for salg af det danske domicil i Valby for 116 mio. kr. før skat. Reelt var der derfor tale om en stigning på 91 mio. kr., hvis man ser bort fra den engangsgevinst.

Årets samlede resultat efter skat blev på 220 mio. kr. i 2010/11 mod 274 mio. kr. i 2009/10.

Aller Holding, der blandt andet ejer Aller Media i Danmark udgiver i alt 2,7 millioner ugeblade i Norden hver uge. Det er et fald på lidt over 108.000. Markedsandelen faldt med et procentpoint til 60 pct.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs