MediaWatch

Ekstra Bladet lukker Nationen.tv

1. marts ændrer Ekstra Bladet setup på Nationen, så brugerne nu selv kan uploade videokommentarer.

Ekstra Bladet tager skridtet videre og gør per 1. marts deres debat-community, ’Nationen.dk’, til et interaktivt univers, hvor brugerne selv kan uploade deres videoer.

Det betyder samtidig, at der bliver lukket ned for Nationen.tv, og at projektchef for Nationen.tv Anders Kjærulff Christensen forlader Ekstra Bladet for at blive selvstændig og vært på Radio 24syv, da stillingen som projektchef nedlægges.

Ifølge chefredaktør Poul Madsen er det et naturligt skridt at give magten til Nationen-brugerne - også på videodelen.

”I stedet for der sidder journalister og udvælger, så giver vi ansvaret til brugerne, og så kan de selv lægge en video op. Man har muligheden for at lave sin egen sag. Man kan køre en sag frem, man kan argumentere for den, og gå ud og lave tv-indslag også. Idéen og hensigten er, at nyhederne nu vil blive skabt i en synergi mellem medie og bruger,” siger Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet om det nye tiltag.

Han afviser dog, at omlægningen kommer som resultat af en besparelse, men at der tværtimod har været tale om en omkostningsfyldt proces, og at man desuden har været ude og ansætte tre nye web-tv-journalister til projektet.

Islæt af socialt medie
Projektchef Anders Kjærulff Christensen oplyser, at det nye Nationen vil få et islæt af socialt medie, hvor en fremtidig 'Min Side' vil fungere som startside, hvor man kan se, hvad andre har kommenteret på, og hvem der har kommenteret på det samme som dig.

"Hermed får vi endnu en udvidelse af de muligheder Nationen har for at ytre sig, og vi sikrer os, at videoerne indgår i sammenhæng med artikler," siger Anders Kjærulff Christensen.

Overvejer brugerbetaling
Og måske der er flere udviklinger på vej for Ekstra Bladets debatcommunity. Her leger man i hvert fald lidt med tanken om brugerbetaling.

”En idé er f.eks., at brugerne kan købe et guldkort, hvor man så tilegner sig visse fordele, blandt andet at få ens indlæg helt i top. Det tror jeg godt, der er nogen, der vil betale for. Det er noget, vi overvejer,” siger Poul Madsen.

Han siger desuden, at det nye interaktive debatunivers er et skridt hen imod tættere omfavnelse mellem medie og bruger.

”Det nytter ikke noget, at medieverdenen bestemmer, hvad brugere skal læse om, hvis det slet ikke er det, der interesserer dem. Vi skal ikke glemme, hvis skyld vi er her for,” siger Poul Madsen.

Ekstra Bladets debatunivers har i dag omkring 100.000 medlemmer, der producerer ca. 20.000 ugentlige kommentarer ifølge dagbladet.

- CT

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs