"Læserne skal kunne mærke, at det er os, der står bag"

Journalisterne Annegrethe Rasmussen og Morten Bay lancerer i dag bloggen USAnu.dk - der skal dække amerikansk politik og samfund med humor, vid og bid.

Det skal både være indsigt, udsyn og smil at hente på bloggen USAnu.dk, der åbner i dag, og hvor journalisterne Annegrethe Rasmussen, der er korrespondent for Information i Washington og Morten Bay, der også er bosiddende i USA og bl.a. skriver for Berlingske, vil byde på amerikansk politik, samfundsforhold og kultur - filtreret gennem danske reporter-øjne. Her svarer de to hovedpersonerne på seks hurtige om USAnu.dk.


1. Hvorfor en blog på dansk dedikeret til US-politik?

“Der eksisterer på forhånd en solid interesse i Danmark for amerikansk politik og amerikanske samfundsforhold, også når der ikke er præsidentvalg. Selv om det er et godt startpunkt for os, at valget starter nu. Men vi danskere påvirkes jo dagligt politisk, kulturelt og økonomisk af alt, hvad der foregår i USA. Fra Silicon Valley over Hollywood til Washington og New York. Og det er ikke alle, der orker at læse på engelsk, eller har tid til at surfe rundt på de mange hundrede amerikanske aviser, magasiner, tv-stationer og blogs. Her sidder vi to godt for; den ene af os med indgående kendskab til tech-verdenen (Morten Bay, red.) og den anden til Det Hvide Hus (Annegrethe Rasmussen, red.) om omegn. Danske medier, der skriver om amerikansk politik kan ofte være lidt tørre i det, selvom den amerikanske, politiske scene er dybt underholdende. Det vil vi lave om på.”

2. Hvem henvender USAnu.dk sig til?

“Til alle der gerne vil følge med i amerikanske samfundsforhold. West Wing-segmentet. Vi vil være generøse med links til det bedste af det bedste – en filterfunktion, som den moderne mediebruger sætter mere og mere pris på – men vi vil også være personlige med bid, vid og humor, når vi selv skriver. En blog skal have en personlighed, og læserne skal kunne mærke, at det er os, der står bag. Vi satser på, at de kan lide os!”

3. Hvordan vil I finansiere bloggen?

“Det er ikke dyrt at have en blog. Den vigtigste ressource er dedikation og hårdt arbejde. Og vi tjener begge to penge andre steder. Men vi ser selvfølgelig gerne, at den vil tiltrække sponsorater, eller reklamer/banner-annoncer, og vi vil heller ikke udelukke, at en medieplatform kan få bloggen og os eksklusivt på længere sigt. Vi er allerede i dialog med nogle enkelte partnere, og vi er overbeviste om, at hvis vi er gode nok, skal der nok være aftagere. Men der er også nogle selvstændige kvaliteter ved at være uafhængig. De bedste danske politiske bloggere svarer kun for sig selv, og er ikke bundet af en medieprofil.”

4. Hvor længe skal bloggen leve - får den et liv efter US-valget f.eks.?

“Det svarer til at spørge Jarl Cordua eller Niels Krause Kjær om deres blog stopper, når der har været valg til Folketinget. Hvorfor skulle den det? Valget er rigtig nok et super godt afsæt, og vi har som sagt med vilje lanceret den, så den starter samtidig med den første caucus i Iowa, men USAnu har ingen ambition om at dø efter det amerikanske præsidentvalg.”

5. Hvad er jeres ambitioner nu og på sigt i forhold til nyhedsflow og indhold, vil andre skribenter blive indbudt?

“I starten er det en blog, hvor vi skriver. Det kan ikke afvises, at andre skribenter med tiden kan blive indbudt, men da bloggen gerne skulle skille sig ud i det danske mediebillede, vil det være meget mere interessant at invitere amerikanske skribenter ind end danske kommentatorer eller eksperter. De danske mediebrugere, som er interesserede i amerikanske forhold, har ingen problemer med at læse på engelsk. Og de links, vi lægger ud på bloggen, vil jo også være til amerikanske medier, ikke danske.”

6. I er begge leverandører til andre danske medier - vil det ændre sig med bloggen?

Annegrethe: “Jeg fortsætter som korrespondent i Washington for Information, men sagen er, at avisen ikke ønsker - hvilket kan jeg godt forstå - at dække USA så intenst, som bloggen har mulighed for. En blog er jo meget con amore. Morten og jeg kan sammen gå ned og dække og kommentere på amerikanske forhold fra en masse vinkler på en langt mere grundig, sjov og skarp måde end en daglig avis har mulighed for eller lyst til. Og mere personligt. Så det ser jeg ingen problemer i. Når det gælder andre medier, jeg leverer til, så er det først og fremmest TV og radio, og mest Deadline på DR2. Her håber jeg, at Deadlines redaktion vil læse med og blive inspireret til at tage emner op, som programmet måske ellers ikke ville have tænkt over som afsæt for et indslag.”

Morten: ”Den her blog er for mig en ventil for al det, jeg har lyst til at skrive om amerikansk politik og andre aktuelle emner fra USA. Jeg har i årevis fulgt og interesseret mig passioneret for, hvad der sker på Capitol Hill og på 1600 Pennsylvania Avenue, men fordi folk kender mig mest som tech- og medieskribent, har jeg ikke rigtig haft noget sted at komme af med det. Så for mig er det virkelig lysten, der driver værket. Og så en ambition om at vise, at jeg med min erfaring fra den politiske scene også kan skrive intelligent om andre ting end gadgets, teknologi og medier. Det sidste vil jeg dog naturligvis fortsætte med sideløbende.”

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også